Annonsör
AnnonsörAnnonser
Artikkelarkiv - historisk

DANIEL RICKARDSSON i mål som trea i Kuusamos jaktstartslopp. Bakom spurtar Marcus Hellner in som fyra. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN

DANIEL RICKARDSSON i mål som trea i Kuusamos jaktstartslopp. Bakom spurtar Marcus Hellner in som fyra. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN

Daniel: Jag stumnade i låren

- Jag stumnade i låren och var chanslös på slutet, säger Daniel Rickardsson, som ändå var mycket nöjd med ännu en pallplacering i fristil.
Hans hårda fight mot Alexander Legkov och Dario Cologna i Kuusamos jaktstartslopp slutade med den andra tredjeplatsen i år för Hudik-åkaren.

- Det kändes väldigt bra i början och jag var pigg de två första varven. Men när Legkov gick upp och ryckte med ett par varv kvar kände jag det i låren. Blev stum och fick slita med att hänga på, säger Daniel, som liksom Cologna var chanslös när ryssen attackerade på slutvarvet.
- Jag är mycket nöjd med resultatet, menar Rickardsson, som dock blev slagen i etapptid av Marcus Hellner och Johan Olsson av de svenska åkarna.
Fast i tättrion var det mycket taktik och ibland stoppade man upp för att ingen ville åka först.

Hellner slutade fyra
Marcus Hellner slutade fyra efter en stark avslutning, men fick under stora delar av loppet dra med loppets största grupp.
- Men det går ju inte att dra hela tiden, då bara sliter man ut sig. Därför fick jag gå ner i fältet lite ibland och vila upp mig, säger segraren från Gällivare.
- Jag hade ingen speciell taktik. Med mitt utgångsläge var det bara att köra för fullt, det fanns liksom inget att fundera på.
Marcus är mycket nöjd med att han kunde följa upp segern i Gällivare med en bra placering här och han grämer sig inte över att han missade pallen.
- Nej, om jag åker lite bättre på den inledande sprinten så är jag ju med där framme, säger han vidare innan han hastar hem till Gällivare igen för en dryg veckas träning innan det bär av till Davos, där världscupen landar om två veckor efter en sprinthelg i Düsseldorf.

5 svenskar i top-20
Förutom Rickardsson på tredje och Hellner på fjärde, så gick totalt fem svenska åkare in bland de 20 bästa.
Johan Olsson åkte i Hellners grupp och slutade sjua.
- Jag är nöjd, det är sällan det funkar så här bra för mig i extremt kallt väder, säger en väl inpackad Johan i målområdet efteråt.
Emil Jönsson startade först och försökte i starten. Men han förstod snabbt att det inte skulle gå.
- Redan på andra varvet började jag stumna och då förstod jag att det skulle bli svårt. Benen stumnade helt och jag är inte i form än för det här. Speciellt uppför kändes det jobbigt. Men jag är oerhört nöjd med att jag visar så här bra form så tidigt på säsongen och nu behöver jag bara lite mer träning, säger Emil, som slutade på en 18:e plats.
Anders Södergren plockade några placeringar och blev 20:e.
- Hyfsat, men inte helt topp. Det gick lite upp och ner idag, menade Anders, som slet med att hänga på med dagens snabbaste åkare Lukas Bauer i början.

Jens föll tillbaka
Jens Eriksson föll tillbaka från en 10:e till en 50:e plats och fick det inte riktigt till.
- Nej, jag är inte tillräckligt stark i skating än. Det visste jag på förhand, så det var ingen stor överraskning, säger Dala-Floda-åkaren.

Han slutade på platsen före dalakollegan Calle Halfvarsson, som fick viktig erfarenhet i världscupen och kämpade med flera välbekanta namn i jaktstarten.
Mats Larsson och Jesper Modin var bara två som valde att stanna inomhus i den extrema kylan i Kuusamo.
 

Läs också:

Tävlingar och Evenemang

 31/07/2021VaajmarathonRullskidor
 14/08/2021TANUMSLOPPETRullskidor
 19/08/2021Toppidrettsveka, Hitra 55 kmRullskidor
 20/08/2021Toppidrettsveka, Aure, backlopp, sprintRullskidor
 21/08/2021Toppidrettsveka, Knyken, skiathlonRullskidor
 26/08/2021Alliansloppet Action Week, 15 km klassisk stilRullskidor
 27/08/2021Alliansloppet Action Week, sprint fri stilRullskidor
 28/08/2021AlliansloppetRullskidor
 29/08/2021Salzburg-RolltRullskidor
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör