Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Daniel Richardsson skadades och en vän dock i en bilolycka på söndagen. Här är Daniel efter världscupfinalen i Falun i våras. FOTO: Linus Trygg.
Daniel Richardsson skadades och en vän dock i en bilolycka på söndagen. Här är Daniel efter världscupfinalen i Falun i våras. FOTO: Linus Trygg.

Daniel Richardsson skadad i bilolycka

Landslagets Daniel Richardsson skadade sig lindrigt vid en trafikolycka på söndagen. En nära vän dog dock i olyckan
– Så vitt jag förstår så mår Daniel trots allt ganska bra fysiskt men det som hänt är fruktansvärt och det måste vara mycket tufft för honom just nu, säger Svenska Skidförbundets längdchef Johan Sares till DN.

Daniel hade åkt för att hjälpa en vän som fått punktering på väg mot Iggesund. När Daniel och vännen i 25-årsåldern stod bredvid bilen dök en husbil upp som inte kunde stanna.

– Husbilen försökte att väja till vänster körfält, men där fanns andra trafikanter. Så den hade ingenstans att ta vägen, säger Fredrik Nilsson, vakthavande befäl på Gävleborgspolisen till Aftonbladet.
Daniel och den andre mannen mejades ner. Vännen dog dirket på platsen.

Richardsson fördes till Hudiksvalls sjukhus med ambulans. Han vårdas där för en lårbensfraktur

– Det är otroligt olyckligt och alla tankar går först och främst till hela familjen. En otrolig tragedi som man inte riktigt vill tro är sann, säger Emil Jönsson till Aftonbladet.

– Det är fruktansvärt tragiskt. Jag tänker framför allt på Daniel som människa, säger förbundskaptenen Rikard Grip till Aftonbladet.

Siste nyheter

hemmavasan_live

Hemmavasan Live 15 augusti - tablå och hålltider

Över 13 300 deltagare är just nu anmälda till något av loppen i Hemmavasan 15–22 augusti 2020 som i år ersätter Vasaloppets sommarvecka. Med start 08.45 lördag 15 augusti bjuder Vasaloppet.TV på en n...