Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Dario Cologna åker Vasaloppet för Team Exspirit. FOTO: NordicFocus.

Dario Cologna åker Vasaloppet för Team Exspirit. FOTO: NordicFocus.

Dario Cologna åker Vasaloppet!

Den schweiziska superstjärnan Dario Cologna, har beslutat sig för att åka Vasaloppet. Den trefaldige olympiske guldmedaljören kommer att åka för svenskbaserade Team Exspirit
– Vi är mycket glada och hedrade över att Dario har bett oss om stöd under Vasaloppet. Han kommer att var med i laget i förberedelserna inför Vasaloppet. Det här är förhoppningsvis en början på en långsiktig relation mellan Dario och Team Exspirit, säger Erik Nilsson Team Director Team Exspirit.

– Jag ser verkligen fram emot att tävla i Vasaloppet, det är en av de mest kända längdåkningstävlingarna i världen! Jag är glad över att Team Exspirit kommer att hjälpa mig och att jag får vara gäståkare i laget eftersom du behöver bästa möjliga stöd och även erfarenheter som proffsteamen har från långloppen.
säger Cologna och fortsätter;

– Jag är också glad över att samarbeta med Team Exspirit med schweizisk åkaren Seraina Boner, liksom Daniel Richardsson och Anders Södergren, som jag känner väl från världscuptävlingarna.

Dario kommer att få sällskap i Vasaloppet från Team Exspirit:s Morten Eide Pedersen, Anders Södergren, Daniel Richardsson, Bill Impola, Jimmie Johnsson, Seraina Boner och Annika Löfström.

 

Senaste nyheterna

Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...
William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.