Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Maja Dahlqvist, världsmästare på team sprint, hör till huvudfavoriterna när världscupen drar igång i morgon förmiddag. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Maja Dahlqvist, världsmästare på team sprint, hör till huvudfavoriterna när världscupen drar igång i morgon förmiddag. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Dessa åker sprinten för Sverige i världscuppremiären

Nu är det klart vilka som åker fredagens sprint för Sverige när världscupen startar i Ruka i morgon. På damsidan har Sverige några av favoriterna i Maja Dahlqvist, Johanna Hagström och Anna Dyvik. Herråkarna slår däremot från underläge.

Sverige ställer upp med följande åkare:

Damer
Maja Dahlqvist
Anna Dyvik
Johanna Hagström
Frida Karlsson
Louise Lindström
Jenny Solin

Herrar
Gustaf Berglund
Marcus Grate
Johan Häggström
Calle Halfvarsson
Olof Jonsson
Anton Persson

Senaste nyheterna

Johannes Hösflot Kläbo utan Viaplays logotyp på tävlingsdräkten vid värlscupen i Ruka, Finland i helgen. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Kläbo i konflikt med norska förbundet

Den norska fixstjärnan Johannes Hösflot Kläbo hotar med att stå över helgens världscuptävlingar på hemmaplan i Lillehammar. Det handlar om att Kläbo inte vill ha Viaplays logotyp på det norska landsl...
Krista Pärmäkoski missar kommande helgs världscuptävlingar i Lillehammer på grund av en förkylning. FOTO: Petri Ikävalko.

Pärmäkoski missar världscupen i Lillehammer

Krista Pärmäkoski meddelar på sitt eget Instagramkonto att hon inte kommer till start vid världscuptävlingarna i Lillehammer kommande helg. En lätt förkylning gör att hon inte tar chansen att starta s...