Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Rosie Brennan, Jessie Diggins och Frida Karlsson efter målgång på jaktstarten i Val Müstair. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Rosie Brennan, Jessie Diggins och Frida Karlsson efter målgång på jaktstarten i Val Müstair. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Diggins och Brennan åkte ifrån Frida Karlsson

Jessie Diggins och Rosie Brennan blev för svåra för Frida Karlsson på jaktstarten den tredje Tour de Ski-starten.
Frida drog och drog men på sista varvet gick amerikanskorna förbi och Diggins vann 5,6 sekunder före Brennan. Frida var 10, 7 sekunder efter Diggins över mållinjen.
– Jag känner mig stum men är ändå nöjd med loppet. Det var viktigast att åka så fort som möjligt från A till B, sa Frida till SVT Sport.

Det blev en väntad utveckling av damernas jaktstartslopp. Frida Karlsson åkte ikapp Linn Svahn med Jessie Diggins och Rosie Brennan i släptåg. Linn kunde inte följa och Frida fortsatte att dra fram amerikanskorna.

Efter krönet på sista varvet så tog Diggins och Brennan över kommandot och Diggins hade bäst speed och kunde även gå ifrån Brennan när det gick lätt utför.

Det är lätt att säga att Frida skulle haft en annan taktik och låtit amerikanskorna dra. Men med tanke på att inte minst Diggins är så vass utför och på lättåkta partier var Fridas enda chans att vinna loppet att försöka komma ifrån uppför. Den här gången var dem amerikanska duon så starka att det inte var möjligt.

– Jag gick verkligen på rött på slutet, då kan det gå fort såhär på höjden. Jag är ändå nöjd med att jag höll ihop det så bra och nöjd med att jag går för det, kommenterade Frida för SVT Sport.

– Det är uppför som är min styrka och det jag ska gå för. Vi drar ju ändå ut avståndet mot de andra. Vi fick samarbeta lite, mest jag som hjälpte dom, men jag tycker jag skaffat mig ett bra utgångsläge för fortsättningen, fortsatte Frida.

Linn Svahn som gick ut först föll tillbaka till sjätte plats och nådde målet en minut och tolv sekunder efter Diggins i mål.

Maja Dahlqvist tappade två placeringar och spurtade in som tolva. Ebba Andersson sliter med formen eller med den höga höjden och tappade från 15:e till 18:e plats i mål.

Övriga svenskor åkte i mål enligt följande: Jonna Sundling (23), Emma Ribom (24), Moa Lundgren (29) och Moa Olsson (33).

Officiellt resultat finns här.

Resultat individuella åktider finns här.

Senaste nyheterna

Johan Häggström, Oskar Svensson, William Poromaa och Jens Burman på torsdagens presskonferens inför fredagens VM-stafett. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Startlista VM Oberstdorf – stafett herrar torsdag

I morgon fredag är det dags för herrstafetten vid VM i Oberstdorf, Tyskland. Starten går 13.15. Sverige ställer upp med följande fyra åkare: Johan Häggström, Oskar Svensson, Jens Burman och William Po...
Svensk glädje sedan Elvira Öberg spurtat Sverige till seger på stafetten i Nove Mesto. FOTO: Philip Brem, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettsuccé för de svenska skidskyttetjejerna

Kvartetten Mona Brorsson, Hanna Öberg, Linn Persson och Elvira Öberg vann skidskyttestafetten i Nove Mesto på torsdagen. Med segern säkrade de också en totalseger i stafett-världscupen.. – Jag är så...