Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Maiken Caspersen Falla vann i Drammen och Stina Nilsson slutade fyra. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.
Maiken Caspersen Falla vann i Drammen och Stina Nilsson slutade fyra. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Dubbelt norskt i Drammen - Stina fyra och Oskar femma

Det blev norskt både i dam- och herrklassen vid världscupsprinten i Drammen på tisdagseftermiddagen. Segrarna heter inte oväntat Maiken Caspersen Falla och Johannes Hösflot Kläbo.
Två svenskar tog sig till final. Stina Nilsson blev fyra och Oskar Svensson femma.

I damfinalen tog sig Stina Nilsson förbi Maiken Caspersen Falla inför upploppet. Väl där räckte dock inte krafterna den här dagen.

– Jag gjorde mitt bästa. Det är surt att bli fyra men jag hade inte mer krafter i dag. De var bättre än mig i dag och jag får ut det jag har med tanke på förutsättningarna, sa Stina till SVT.

Falla vann finalen före Astrid Uhrenholdt Jacobsen och Natalia Nepryaeva tog tredjeplatsen. Det var för övrigt Fallas femte seger i Drammen på de sex senaste åren.

Inför avslutningen på världscupen i Falun och kanadensiska Quebec så leder ni Stina Nilsson 63 poäng före Falla.

Maja Dahlqvist blev näst bäst av svenskorna som sjua idag men hade mer i kroppen. Hon var lite stängd på upploppet i semifinalen.

– Det känns lite frustrerande. Jag tycker jag var starkare och jag borde ha tagit ett eget spår på upploppet. Jag kunde inte spurta för fullt på slutet för jag hamnade bakom och kunde inte byta åt något håll,  berättade Maja för SVT.

För kvartetten Jonna Sundling, Hanna Falk, Johanna Hagström och Ida Ingemarsdotter tog det stopp i kvartfinalerna. Mest besviken var Ingemarsdotter som blev störd av Katja

– Jag är förbannad på Visnar, hur hon gjorde på upploppet. Jag tappade fart och fick inte fritt spelrum, menade Ida.

Johannes Hösflot Kläbo var helt överlägsen i herrklassen och lekte hem finalen närmast före Eirik Brandsdal och fransosen Richard Jouve. Fyra, precis före Oskar Svensson, blev Sondre Turvoll Fossli.

Oskar var klart starkast av de svenska herrarna en här dagen och tog sig snyggt till final. Även om femteplatsen där var säsongsbästa för Oskar så var han besviken.

– Det känns otroligt tungt just nu även om det är säsongens bästa lopp. Jag kände mig pigg och fick inte riktigt till det i sista kurvan. Jag trodde det skulle gå bättre i finalen, kommenterade Oskar för SVT.

Det var trångt i sista kurvan innan upploppet när Oskar provade att avancera där.

 – Jag försökte gå om men det gick inte och jag hamnade i samma position igen. Jag kanske skulle sparat krafterna där, funderade Oskar.

Calle Halfvarsson slutade elva idag och räckte inte till i sin semifinal. Ungtupparna Marcus Grate och Johan Häggström gjorde bra insatser med 17:e och 18:e plats. Grate var stark åtta i prologen.

Officiellt resultat damer

Officiellt resultat herrar

 

Siste nyheter

Svenska landslagets vallachef Petter Myhlback börjar bli tveksam till om någon testapparat för att kolla fluor på skidorna blir klar till kommande säsong. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Blir det verkligen något fluorförbud i vinter?

Fler och fler röster höjs för att internationella skidförbundet, FIS och internationella skidskytteförbundet, IBU, ska skjuta på fluorförbudet. Detta givetvis med tanke på att det ännu inte kunna visa...
Eirik Torbjørnsen från Birken och Bård Bakke från Salomon är glada över att de signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. FOTO: Salomon.

Salomon och Birken blir samarbetspartners

Salomon och Birken har i dag signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. Birken skifestival, som med Birkenbeinerrennet ingår i Visma Ski Classics, är en deltävlingarna i nya Grand Classics. – Vi är ...