Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
I början på april 50-årsjubilerar Dundret Runt. FOTO: Dundret Runt.
I början på april 50-årsjubilerar Dundret Runt. FOTO: Dundret Runt.

Dundret Runt firar 50 år!

Det är bäddat för ny, stor skidfest på Dundret i Gällivare 5-6 april, då firar nämligen långloppsklassikern Dundret Runt 50-års jubileum!
– Det är en mycket pigg femtioåring som ska firas och jag törs redan nu utlova en stor folkfest den här helgen, säger Lars Turdell, ordförande i Friluftsfrämjandet som tillsammans med SportEvent Gällivare Lapland arrangerar tävlingen.

Anmälningarna till Sveriges äldsta ”håll i form lopp” öppnade i går 10 december och arrangörerna räknar med nytt deltagarrekord.

– Målet är 1500 deltagare under jubileumshelgen. Dundret Runt har en mycket stark tradition och vi försöker hela tiden att vidareutveckla konceptet, vår långsiktiga målsättning är att skapa en Dundret Runt-vecka i likhet med Vasaloppsveckan, säger Stefan Nieminen, verksamhetschef för SportEvent Gällivare Lapland.

Dundret Runt körs i klassisk stil över 3 eller 5 mil. Tävlingsklassen Dundret Runt Classic är seedningsgrundande för Vasaloppet. 2013 utökades Dundret Runt med en skateupplaga som föll mycket väl ut och till jubileumsloppet införs också en tävlingsklass i skate.

Traditionsenligt så genomförs Barnens Dundret Runt på söndag, en tävling som växer i popularitet för varje år.
– Dundret Runt ska vara ett arrangemang som attraherar hela familjen och trenden är att vi får allt fler långväga gäster. Vi har redan fått förfrågningar från Italien om att komma hit och uppleva den vackra norrländska vårvintern och de riktiga entusiasterna väljer att köra både lördag och söndag, säger Lars Turdell

För mer information om tävlingarna: www.dundretrunt.com

Siste nyheter

Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...