Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Fly Lapland kommer erbjuda Dundret Runt-flyget mellan Arlanda och Gällivare. FOTO: Dundret Runt.

Fly Lapland kommer erbjuda Dundret Runt-flyget mellan Arlanda och Gällivare. FOTO: Dundret Runt.

Dundret Runt lyfter!

Fly Lapland går in som ny partner i Dundret Runt och lanserar Dundret Runt-flyget till vårens stora skidfest i Gällivare!
Det blir totalt fyra avgångar med jetflyg Arlanda-Gällivare att välja på och tre flighter tillbaka efter tävlingarna

– Dundret Runt är en av Gällivares riktiga pärlor och för oss känns det viktigt att få vara en del av detta populära arrangemang, säger Inger Junkka, styrelseordförande i Fly Lapland.

Med Dundret Runt-flyget blir det möjligt för alla skidsugna i Mälardalen att nå skidspåren runt Dundret på två timmar från Stockholm. En speciell Dundret Runt-biljett lanseras som ger passageraren rätt att utan extra kostnad medföra skidpaket.

– Ett jättelyft för oss som arrangör, snabba och prisvärda kommunikationslösningar är en nyckelfråga för att kunna fortsätta den mycket positiva utvecklingen av Dundret Runt, säger Stefan Nieminen, verksamhetschef för SportEvent Gällivare Lapland.

Fly Lapland, som ägs av det lokala näringslivet, driver sedan i höstas all flygtrafik mellan Gällivare och Arlanda i samarbete med Nextjet. Prislappen för en tur- och returbiljett på Dundret Runt-flyget är 2890 kronor. Satsningen på Dundret Runt-flyget kommer som ett svar på ett kraftigt ökat intresse för tävlingarna, inte minst i Mälardalen. Till den 52:a upplagan av Dundret Runt väntas mer än 2000 startande.

– Fantastiskt bra längdåkning är ett signum för Gällivare och det vill vi absolut vara med och stötta genom att kunna erbjuda flyg till bra pris så att ännu fler får chansen att upptäcka det, säger Inger Junkka.

Dundret Runt-flyget startar 7 april och körs med följande tidtabell:
7 & 8 april
09.15 Arlanda- Gällivare
19.15 Arlanda-Gällivare
10 april
16.00 Gällivare-Arlanda
11 april
06.00 Gällivare-Arlanda
16.00 Gällivare-Arlanda

 

Senaste nyheterna

Svenska skidförbundets längdchef Daniel Fåhraeus meddelar på onsdagen att landslaget avstår kommande världscuptävlingar i Davos och Dresden. FOTO: Bildbyrån.

Längdlandslaget avstår världscupen i Davos och Dresden

Svenska skidförbundet längd har efter noggrant övervägande tagit beslut om att inte delta i världscupen i Davos och Dresden. − Att vi nu bestämt oss för att avstå de kommande världscuptävlingarna i D...
I morgon fortsätter skidskyttevärldscupen med sprinttävlingar i Kontiolahti, Finland. Nu laddar de svenska skidskyttarna om. FOTO: Svenska skidskytteförbundet.

Succéskidskyttarna laddar om för omgång två i Finland

Världscupen i skidskytte fortsätter med tävlingar i Kontiolahti ytterligare en omgång och samtliga åkare ur den svenska truppen stannar kvar för att tävla vidare. – Jag är väldigt nöjd med den starte...