Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Den norske stafettvärldsmästaren Niklas Dyrhaug åker Pilgrimsloppet mellan Högvålen och Lofsdalen på påskdagen. FOTO: Rolf Zetterberg.

Den norske stafettvärldsmästaren Niklas Dyrhaug åker Pilgrimsloppet mellan Högvålen och Lofsdalen på påskdagen. FOTO: Rolf Zetterberg.

Dyrhaug kommer till Pilgrimsloppet

På söndag, påskdagen, är det dags för Pilgrimsloppert mellan Högvålen och Lofsdalen. Flera starka åkare kommer till start, bland annat norske stafettvärldsmästaren Niklas Dyrhaug.
– Det är i dagsläget närmare 200 anmälda och det går att anmäla sig ända fram till lördag morgon, berättar Robert Stark från arrangörsstaben.

I fjol vann Åsarnas Anton Karlsson loppet men han kommer i år att bli tufft utmanad av bland annat Niklas Dyrhaug. Norrmannen som åkte andra sträckan i guldlaget på VM-stafetten i Lahtis i vintras. Dyrhaug tog också brons på 15 kilometer i Lahtis.

På damsidan finns Åsarnas landslagsåkare Ida Ingemarsdotter och Elin Mohlin bland de som hittills är anmälda.

Pilgrimsloppet är ett lopp över tre mil i klassisk stil med start i Sveriges högst belägna by Högvålen, 830 meter över havet. Målet är i Lofsdalen.

Läs mer om Pilgrimsloppet här.

 

Senaste nyheterna

Peppe Femling fick en mardrömsstart på stafetten i Antholz med tre straffrundor. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Frankrike före Norge – Sverige hopplöst efter

Peppe Femling åkte första sträckan för Sverige på skidskyttestafetten i Antholz och det blev en mardrömsstart. Med tre straffrundor var dagen förstörd för det svenska laget. – Helt bedrövligt. Formen...