Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Anna Dyvik vann knockoutsprinten i Mora på lördagsmorgonen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Anna Dyvik vann knockoutsprinten i Mora på lördagsmorgonen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Dyvik och Jensen vann knockoutsprinten i Mora

Det blev favoritsegrar på knockoutsprinten under Mora Ski Festival på lördagsförmiddagen. IFK Mora SK:s Anna Dyvik vann damfinalen mot Linn Sömskar, IFK Umeå och Ludvig Sögnen Jensen tog hem herrfinalen mot Erik Silfver, IFK Umeå.

I damfinalen såg Anna Dyvik ut att ha kontroll över 100-metersloppet men det blev riktigt tight på slutet och Dyvik slängde sig över mållinjen.

– Jag vet att Linn är stark på trean så när jag kände att jag hade det i starten blev jag lite stressad, och sen tappade jag lite balansen där men det var det ju värt, kommenterade Dyvik i Aftonbladets sändning.

Damernas B-final togs hem av 17-åriga Elin Näslund, Vårby IK som där mötte Sollefteås Jenny Solin. Näslund hade imponerat redan i prologen där hon var snabbast. herrarnas B-final var norrmannen Ragnar Bragvin Andreasen lite snabbare än Gustaf Aflodal, Offerdals SK.

Herrvinnaren Ludvig Sögnen Jensen levde riktigt farligt i åttondelen där IFK Mora SK:s junior Anton Grahn såg ut att ha greppet om loppet men norrmannen kom tillbaka efter att ha sett ut att ha bommat starten något.

Resultat finns här.

Senaste nyheterna

På lördag 30 oktober öppnar Trysil 6,5 kilometer längdspår med sparad snö från förra vintern. FOTO: Jonas Sjögren.

På lördag startar längdskidsäsongen i Trysil

Trysil öppnar 6,5 kilometer längdspår på lördag och i år återkommer de stora träningsgrupperna och klubbarna efter coronaåret som satte stopp för den typen av samlingar, berättar man i ett pressmeddel...
Runar Skaug Mathisen är en norsk profil i Visma Ski Classics som i vinter representerar svenska Lager 157 Ski Team. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Norske Runar om tuff svensk träning

Norska långloppsåkaren Runar Skaug Mathisen förbereder sig för sin första säsong i svenska Lager 157 Ski Team. Vi tog ett snack med den ståtlige norrmannen i samband med teamets läger på Hallandsåsen...