Anna Dyvik vann knockoutsprinten i Mora på lördagsmorgonen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Anna Dyvik vann knockoutsprinten i Mora på lördagsmorgonen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Dyvik och Jensen vann knockoutsprinten i Mora

Det blev favoritsegrar på knockoutsprinten under Mora Ski Festival på lördagsförmiddagen. IFK Mora SK:s Anna Dyvik vann damfinalen mot Linn Sömskar, IFK Umeå och Ludvig Sögnen Jensen tog hem herrfinalen mot Erik Silfver, IFK Umeå.

I damfinalen såg Anna Dyvik ut att ha kontroll över 100-metersloppet men det blev riktigt tight på slutet och Dyvik slängde sig över mållinjen.

– Jag vet att Linn är stark på trean så när jag kände att jag hade det i starten blev jag lite stressad, och sen tappade jag lite balansen där men det var det ju värt, kommenterade Dyvik i Aftonbladets sändning.

Damernas B-final togs hem av 17-åriga Elin Näslund, Vårby IK som där mötte Sollefteås Jenny Solin. Näslund hade imponerat redan i prologen där hon var snabbast. herrarnas B-final var norrmannen Ragnar Bragvin Andreasen lite snabbare än Gustaf Aflodal, Offerdals SK.

Herrvinnaren Ludvig Sögnen Jensen levde riktigt farligt i åttondelen där IFK Mora SK:s junior Anton Grahn såg ut att ha greppet om loppet men norrmannen kom tillbaka efter att ha sett ut att ha bommat starten något.

Resultat finns här.

Senaste nyheterna

Fredrik Jonsson har kämpat i motvind i många år. I morgon åker han 15 kilometer klassiskt i den svenska landslagsdräkten på världscupen i Ruka. FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Krönika: Jonsson förtjänar en tålamodsmedalj

I åtta år var Fredrik Jonsson borta från elitskidåkningen på grund av sjukdomsproblem. Hela tiden med en dröm om att ta sig tillbaka till världseliten. I morgon får han återigen ta på sig landslagsdr...
Sebastian Samuelsson går ut med nummer 17 på lördagens 20 kilometer i Östersund. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Startlistor världscupen skidskytte Östersund lördag

I morgon börjar världscupen i skidskytte i Östersund med individuella lopp. Damernas första start är 11.45. Herrarna första start är 15.00.
Calle Halfvarsson hade ingen lyckad sprint på fredagen. Tar han revansch på 15 kilometer klassiskt i morgon? FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Startlistor 10/15 km klassisk stil Ruka

I morgon väntar 10 och 15 kilometer i klassisk stil vid världscupen i Ruka, Finland. Första start herrar är 10.15 och första start damer 13.30.