Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Anna Dyvik vann sprinten vid Volkswagen cup i Boden på fredagen i snöiga förhållanden. Bilden från ett soligt Borås under SM. FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Anna Dyvik vann sprinten vid Volkswagen cup i Boden på fredagen i snöiga förhållanden. Bilden från ett soligt Borås under SM. FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Dyvik och Suhonen sprintvinnare i Boden

Fredagens sprint vid Volkswagen cup i Boden blev en snöig historia där Anna Dyvik, IFK Mora SK vann damtävlingen närmast för Moa Hansson, Landsbro IF. I herrklassen blev det dubbelt finskt där Verner Suhonen vann före Juuso Haarala. Junioren Edvin Anger, Åsarna IK, knep tredjeplatsen.

Sprinten vid Volkswagen cup i Boden på fredagen genomfördes i kraftigt snöfall och lösa förhållanden som gjorde banan ganska långsam och svåråkt.

Det störde dock inte svenska mästaren på sprint, Anna Dyvik, som fortsätter att visa fin form. Anna var stark hela dagen, var snabbast i prologen, vann sin kvart och var säker vidare till final precis bakom Louise Lindström i semifinalen.

I finalen var det Landsbros Moa Hansson som gav Dyvik hårdast motstånd. Hansson som precis kommit hem från JVM i Finland med silver på sprint och guld i stafett.

Anna Dyvik låg bakom Moa Hansson under hela finalen fram till upploppet där hon spurtade förbi och vann med halvsekunden.

– Det var en tuff bana och jag kände mig lite trött idag. Skönt ändå att jag bet i här på spurten mot Moa, sa Dyvik i Sportbladets sändning från tävlingen.

I herrklassen blev det dubbelt finskt genom Verneri Suhonen och Juuso Haarala som var klart starkast i slutet av finalen i det tunga föret. Suhonen vann efter en stark finish fem hundradelar före Haarala.

Där bakom blev det en tät fight mellan tre åkare där junioren Edvin Anger, Åsarna IK, kämpade emot bra när Viktor Brännmark, Piteå elit och Gustaf Berglund, IFK Mora SK, tryckte på bakifrån. 19-åringen som var sjua på JVM-sprinten var stark över upploppet och höll de två andra några tiondelar bakom sig.

Edvin Anger blev fin trea och bäste svensk i herrfinalen. FOTO: Från Sportbladets sändning.
Edvin Anger blev fin trea och bäste svensk i herrfinalen. FOTO: Från Sportbladets sändning.

Redan i prologen var Anger stark med andra tid bara fyra tiondelar bakom Haarala.

– Jag kände att jag fick en bra start, jag hade en bra känsla på morgonen och körde en hård prolog och det vart ju en jävligt bra prolog. Det var skönt att få den starten, sa Anger i Sportbladets sändning.

Att bli bäste svensk i finalen satt förstås fint.

– Jag är grymt nöjd. Finnen var stark på toppen och jag försökte hänga på men blev riktigt stum på slutet. Skönt att knipa tredjeplatsen, sa Anger.

Tävlingarna i Boden är en minitour där distanslopp väntar under lördagen och jaktstartlopp på söndag.

Liveresultat finns här.

Senaste nyheterna

Kan Ebba Andersson ta sig förbi Jessie Diggins i distanscupen när världscupen avslutas i Schweiz till helgen? FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Sveriges trupp till världscupavslutningen i Schweiz

Världscupen avslutas i Sankt Moritz/Engadin, Schweiz, kommande helg. Beslutet att åka kom efter avresa till VM så den svenska truppen kommer att bestå av de VM-uttagna aktiva som tävlat i Oberstdorf d...
pod_bild_vl21

Podcast om Vasaloppet

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så analyseras Vasaloppet av Teemu Virtanen tillsammans med gästen Oskar Svärd. Trefaldige Vasaloppsvinnaren Svärd som i år var Visma Ski ...
Sebastian föll tillbaka till tolfte plats på jaktstarten i Nove Mesto. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Samuelsson tolva efter fyra bom

Sebastian Samuelsson gick ut som tvåa på söndagens jaktstart i Nove Mesto men efter en bom i varje skjutning slutade han tolva dryga minuten efter segraren Tarjej Bö som vann åtta sekunder före broder...