Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Gustaf Berglund i segerintervju efter Mora Ski Festival. FOTO: Från Aftonbladets sändning.

Gustaf Berglund i segerintervju efter Mora Ski Festival. FOTO: Från Aftonbladets sändning.

Dyvik vann igen – Berglund stark herrsegrare

Anna Dyvik tog en dubbelseger på Mora Ski Festival på lördagen. Vid lunchtid följde hon upp förmiddagens seger på knockoutsprinten när hon vann 4,5-kilometersloppet i en tight spurtstrid med Johanna Hagström.
På herrsidan blev det trippel IFK Mora genom Gustaf Berglund, Gustav Eriksson och Axel Ekström.

I damtävlingen så var det Falun Borlänges Maja Dahlqvist som länge höll upp tempot i loppet men på slutet stod kampen om segern mellan IFK Moras egen Anna Dyvik och Ulricehamns Johanna Hagström. Det blev trångt i sista kurvan innan upploppet och Hagström fick ge sig i den kampen.

– När vi kom in i kurvan kände jag att ”här tar jag henne lätt” och kunde ta ytterspåret eftersom jag hade så mycket fart, men då skulle Anna också ha den ytan såklart så det var lite frustrerande, berättade Hagström i Aftonbladets sändning.

– Jag tog ju kurvan för att jag ville få så mycket fart som möjligt och då fick Johanna ingenstans att ta vägen riktigt. Men hon får väl putta bort mig nästa gång, kommenterade Dyvik efter dagens andra triumf.

Dyvik som satsar mot OS utanför landslagsverksamheten var glad att få åka på snö så här tidigt på hösten.

– Det var jättekul, jag är väldigt taggad på att åka skidor och tävla. Jag tänker stanna här någon dag extra bara för att åka lite till, berättade hon i segerintervjun

Bara dryga sekunde bakom tätduon blev blev IFK Umeås Linn Sömskar trea några centimeter före Maja Dahlqvist. Femteplatsen tog Jenny Solin, Sollefteå skidor, knappt fem sekudner bakom Dyvik.

I herrloppet dominerade hemmaåkarna stort och tog de fyra första platserna. Imponerade mest gjorde Gustaf Berglund som gick loss på slutet och vann knappt tre sekunder före Gustav Eriksson och strax där bakom följde Axel Ekström och Eric Rosjö.

– Det var ett hetsigt lopp där Axel (Ekström) drog hårt i tre-fyra varv och gjorde ett jättejobb. På slutet kände jag att jag hade lite extra krafter och kunde gå ifrån, sa Berglund i segerintervjun och kunde också berätta att OS-sprinten är målet i vinter.

Anton Persson, Falun Borlänge, blev femma, 15 sekunder bakom vinnaren. Calle Halfvarsson, Sågmyra SK, slutade åtta efter att ha varit med i en krasch på slutet.

Resultat finns här.

Senaste nyheterna

Alexander Bolshunov har haft tandpromblem och opererats i käken två gånger. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Ny operation för Bolshunov

Alexander Bolshunov har ingen perfekt uppladdning inför OS-vintern. Den ryska stjärnan måste göra en andra operation i munnen på grund av en infektion i tandköttet. Hans tränare, Yuri Borodavko, rapp...
Stina Nilsson är tillbaka i träning efter sin ljumskskada meddelar hennes skyttetränare Jean-Marc Chabloz. FOTO: Håkan Blidberg/Svenska skidskytteförbundet.

Stina Nilsson tillbaka i träning efter ljumskskada

Stina Nilsson missade den rekordtidiga skidskyttetävlingen i Mora häromveckan. Detta efter att hon halkat sträckt ljumsken under ett träningspass. Nu är hon dock är tillbaka i full träning efter halk...
Lina Korsgren byter från Åre Längdskidklubb till moderklubben Korsnäs IF. FOTO: Korsnäs IF.

Korsgren tillbaka till moderklubben Korsnäs IF

Team Ramuddens Lina Korsgren som vann Visma Ski Classics i suverän stil i vintras byter nu klubb - från Åre Längdskidklubb till moderklubben Korsnäs IF från Falun. – Det känns jätteroligt att gå till...