Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
IFK Mora SK:s Gustaf Berglund vann dagens skejtlopp i Falun vid Volkswagen cup. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

IFK Mora SK:s Gustaf Berglund vann dagens skejtlopp i Falun vid Volkswagen cup. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Ebba Andersson och Gustaf Berglund vinnare i Falun

Det blev en favoritseger och en överraskning vid Volkswagen cup i Falun på lördagen. Det var 10 kilometer fristil med intervallstart på programmet för både damer och herrar. Ebba Andersson, Piteå elit, vann nära minuten före klubbkompisen Charlotte Kalla. Gustaf Berglund, IFK Mora-åkaren som varit Vasaloppets kransmas i vinter, vann på herrsidan 2,4 sekunder före Karl-Johan Westberg, Borås SK.

Ebba Andersson dominerade helt i damklassen och ingen kunde följa Ebbas tempo. Bakom Ebba grejade Charlotte Kalla och Jonna Sundling en trippel till Piteå elit som tvåa och trea, 55 respektive 67 sekunder bakom Andersson. Frida Karlsson, Sollefteå skidor, fick nöja sig med fjärde plats sex sekunder efter Sunding. Anna Dyvik, IFK Mora SK, tog femteplatsen 25 sekunder bakom Karlsson.

IFK Mora SK:s Gustaf Berglund överraskade med seger bland herrarna. Sedan han fick känna på världscup för två säsonger sedan har det gått tungt i spåret för Berglund men idag fick han till det och med en stark avslutning grejade han segern 2,4 sekunder före VM-åkaren Karl-Johan Westberg.

Segern gjorde Berglund rejält känslosam och han fällde några tårar innan han kunde intervjuas efter loppet.

– Jag kände att jag ville samla mig lite, jag är inte så van vid att prestera på tävlingar så jag behövde göra det. Det är det att det har varit en ökenvandring i två år, berättade han för Expressen.

Bakom tätduon tog Marcus Ruus, Åsarna, tredjeplatsen 11,4 sekunder efter vinnaren. Fyra blev Axel Ekström, IFK Mora, bara två tiondelar bakom Ruus. Femma blev ytterligare en moraåkare, Eric Rosjö, sju sekunder bakom Ekström.

I morgon väntar 15 kilometer i klassisk stil för både damer och herrar.

Resultat damer

Resultat herrar

Senaste nyheterna

Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...
Stina Nilsson har nu en ordinarie plats skidskyttelandslaget inför den kommande OS-säsongen. FOTO: Per Danielsson.

Stina Nilsson tar ordinarie plats i skidskyttelandslaget

Nu är skidskyttarnas landslagstrupper inför säsongen OS-säsongen klara och Stina Nilsson tar en ordinarie plats. A-truppen består av totalt elva skidskyttar. – Vi har precis lämnat en väldigt lyckad ...
Petter Myhlback tror inte testverktyget för att hitta fluor på skidorna på klart för att användas i tävlingssammanhang till OS-vintern 2022. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Myhlback tror inte på fluorförbud till OS-vintern

Om landslagsåkarna just nu har några lugnare veckor innan hårdträningen drar igång inför OS-vintern 2022 så är det tvärt om för det svenska vallateamet. – Vi är i Bruksvallarna och testar för fullt. ...