Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Ebba Andersson på väg mot seger vid säsongspremiären i Bruksvallarna. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Ebba Andersson på väg mot seger vid säsongspremiären i Bruksvallarna. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Ebba Andersson vann sekundstrid mot Frida Karlsson

Det blev som väntat en strid om segern mellan Ebba Andersson och Frida Karlsson vid säsongspremiären i Bruksvallarna.
Ebba avgjorde på slutkilometern och vann med 3,2 sekunders marginal.
– Jag öste på det jag hade på spurtvarvet. Det stärker mig att jag lyckades gå segrande ur den här tuffa striden, säger Ebba.

Frida Karlsson var under hela loppet cirka sekunden före Ebba Andersson men på slutkilometern lyckades Ebba öka något och i mål var hon 3,2 sekunder före. Marginalen till trean Emma Ribom var 1.21 och det tyder på att det var ett mycket högklassigt lopp som utspelade sig.

– Det var superkul att jag kunde vinna. Jag fick sekundering om att det var väldigt jämnt och jag låg lite steget efter. På spurtvarvet gällde det verkligen att ösa på och ge det jag hade, säger Ebba.

Känslan under loppet?
– Jag kände att jag var i bra fas inför och att nu få det bekräftat på tävling gör att det infinner sig en trygghetskänsla. Jag är väldigt nöjd med materialet också. Vallateamet i Piteå elit har verkligen gjort ett bra jobb, berättar Ebba.

Frida Karlsson var inte alltför besviken efter loppet.

– Det var en tuff match som utspelades. Jag vet att Ebba är stark så det var ett fint kvitto för mig, kommenterade Frida.

Karlsson har inte kunnat träna så mycket klassisk stil senaste tiden på grund av problem med en höftböjare som vi skrivit om tidigare.

Hur kände du av att du inte tränat så mycket klassiskt senaste tiden?
– Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte… jag hittade inte riktigt det naturliga trycket i diagonalen. Det kändes desto bättre i stakningen och där har jag kunnat träna på bra, berättar Frida.

Hur var känslan fysiskt?
– Känslan i kroppen är bra, det är det tekniska jag måste komma in i lite mer. Att automatisera åkningen och hitta en naturlig avslappning i den. Frånskjutet på vänster sida är lite sämre än höger. När jag testade skidor kändes det som jag hade sämre fäste på vänster sida, men så var det ju inte.

Frida står nu över lördagens sprint och är åter på söndagens skejtlopp.

Kampen om tredjeplatsen blev också tuff där Emma Ribom klarade den fighten med fyra sekunders marginal till Linn Svahn. Duon var drygt 1.20 bakom Ebba Andersson.

– Jag tycker jag fick fina svar. Framförallt kändes det som trygg och lugn åkning men samtidigt vägvinnande. Det var fina besked. Det var tight mot Linn på slutet så jag fick plocka ut det sista, berättar Ribom.

Jonna Sundling var drygt 20 sekunder efter Svahn som femma och på sjätte plats tolv sekunder efter Sundling hittar vi Vasaloppsvinnaren Lina Korsgren som stakade loppet på blanka skidor. Sofia Henriksson blev sjua knappt fyra sekunder bakom Korsgren.

Officiellt resultat.

Frida Karlsson, Ebba Andersson och Emma Ribom på pallen. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.Frida Karlsson, Ebba Andersson och Emma Ribom på pallen. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

 

 

Senaste nyheterna

Vallelungadalen i italienska Sydtyrolen bjuder på suveräna förhållanden för längdåkning. FOTO: Benjamin Pfitscher.

La Venosta – en dold pärla för längdåkning

I kanten av italienska Sydtyrolen, nära gränserna till Schweiz och Österrike, breder den mystiska och charmiga Vallelungadalen ut sig i all sin skönhet. Nu är det dags att visa upp denna dolda pärla f...
Joni Mäki tog dubbla segrar vid finska cupen i Taivalkoski i helgen. FOTO: Touho Häkkinen.

Dubbla segrar för Joni Mäki

Joni Mäki vann både lördagens sprint och söndagens distanslopp vid finska cupen i Taivalkoski. På damsidan vann Katri Lylynperä sprinten och Kerttu Niskanen distansloppet.