Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Ebba Andersson var starkare än Emilie Fleten på slutet av Vålådalsrennet och vann med sju sekunders marginal. Lina Korsgren blev trea. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Ebba Andersson var starkare än Emilie Fleten på slutet av Vålådalsrennet och vann med sju sekunders marginal. Lina Korsgren blev trea. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Ebba Andersson vann Vålådalsrennet

Ebba Andersson, Lager 157 Ski Team, vann 54 km-loppet långa Vålådalsrennet sju sekunder före Emilie Fleten, Team Koteng. Lina Korsgren slutade på tredje plats en minut och 58 sekunder efter Andersson.
– Jag var inte säker på att jag skulle staka loppet. Det var ett beslut jag tog i morse, kommenterade Ebba Andersson efter loppet.

– Loppet gick bra för mig. Staka en så här lång distans är inte något jag är van vid, så jag visste inte vad jag kunde förvänta mig, men jag är verkligen nöjd med min prestation idag, fortsatte Ebba.

Redan vid första bergspriset efter 10,8 kilometer så var tätgruppen endast fyra åkare stor. Silje Theodorsen, Team Koteng, som åkte med fäste, hade ett liten lucka till Ebba Andersson, Lina Korsgren och Emilie Fleten som alla åkte med blanka skidor.

Intressant att se i utförskörningarna ner mot Vålådalen var att Theodorsen var den med bäst glid trots att hon hade fästvalla under skidorna.

På andra varvet upp mot bergspriset igen körde Ebba Andersson hårt och bara Fleten och Theodorsen kunde följa. Lina Korsgren tappade mycket tid i uppför och vid andra bergspriset efter 28,6 km var hon en minut och 32 sekunder efter den ledande trion.

På väg ner mot Vålådalen andra gången tappade Theodorsen några meter på Andersson och Fleten. Då var inte hennes glid som på första varvet.

Andersson och Fleten höll sedan ihop hela vägen till målområdet i Vålådalen. Med 300 meter kvar av loppet ryckte Andersson och fick några meter på Fleten. I mål var Ebba sju sekunder före norskan.

I kampen om den tredje pallplatsen kunde Lina Korsgren fånga in och passera Silje Theodorsen. I mål var hon 17 sekunder före.

Fyra svenska tjejer till åkte in topp tio. Ida Dahl, Team Ramudden, blev sjua, 5.41 efter vinnaren och följdes sedan av i tur och ordning av Elin Mohlin, Lager 157 Ski Team, Sofie Elebro, Team Parkettpartner Sjusjöen och Jenny Larsson, Team Ramudden.

Resultat finns här.

Senaste nyheterna

Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...
Stina Nilsson har nu en ordinarie plats skidskyttelandslaget inför den kommande OS-säsongen. FOTO: Per Danielsson.

Stina Nilsson tar ordinarie plats i skidskyttelandslaget

Nu är skidskyttarnas landslagstrupper inför säsongen OS-säsongen klara och Stina Nilsson tar en ordinarie plats. A-truppen består av totalt elva skidskyttar. – Vi har precis lämnat en väldigt lyckad ...
Petter Myhlback tror inte testverktyget för att hitta fluor på skidorna på klart för att användas i tävlingssammanhang till OS-vintern 2022. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Myhlback tror inte på fluorförbud till OS-vintern

Om landslagsåkarna just nu har några lugnare veckor innan hårdträningen drar igång inför OS-vintern 2022 så är det tvärt om för det svenska vallateamet. – Vi är i Bruksvallarna och testar för fullt. ...