www.langd.se

Fredrik och Ebba Andersson byter från Sollefteå Skidor till Piteå Elit.. FOTO: Längd.se.
Fredrik och Ebba Andersson byter från Sollefteå Skidor till Piteå Elit. FOTO: Längd.se.

Ebba och Fredrik Andersson till Piteå Elit

Syskonen Ebba och Fredrik Andersson är klara för Piteå Elit.
– Vi hoppas kunna utveckla oss ännu mer både i och utanför spåret tillsammans med alla duktiga aktiva, ledare och vallare i Piteå, säger landslagsåkarna från Sollefteå.

– Sollefteå Skidor IF har betytt mycket för oss genom åren. Vi är tacksamma för de år som vi har tillbringat i deras fina verksamhet, men nu är tiden inne för att byta klubbmiljö. Både Fredrik och jag umgås och tränar ofta med åkare från Piteå Elit. Vi har hört mycket gott om klubbens professionella organisation, laganda och om ett helhetstänk kring individ och grupputveckling. Det har lockat oss.

– Den här övergången känns inspirerande och trygg i förberedelserna inför vinterns tävlingar, säger 22-åriga Ebba Andersson som senaste säsongen blev dubbel U 23-världsmästarinna och tog sex individuella pallplatser i världscupen.

Lillebror Fredrik, 21, sjua och åtta i U23 VM:s distanslopp i tyska Oberwiesenthal, fyller på:

– På senare år har många i Piteå Elit tagit stora kliv framåt i sina karriärer. Klubben har en härlig framåtanda med bred kompetens och en laganda som jag vill vara en del av, och givetvis själv bidra till. Det tror jag kommer ge mig en extra kick i min satsning.

Piteå Elit vill vara tydliga med att Ebba och Fredrik Andersson själva önskat sig till klubben.

– Hos oss bygger vi laget före jaget, enligt en värdegrund som alla aktiva och ledare skriver under på och som går ut på att vi tillsammans ska göra varandra bra, bättre, bäst, berättar sportchefen Joakim Abrahamsson som välkomnar Ebba och Fredrik till klubben.

I Piteå Elit finns sedan tidigare landslagsåkarna Charlotte Kalla, Jonna Sundling, Emma Ribom, Lisa Vinsa, Johan Häggström, Viktor Brännmark, Martin Bergström och Björn Sandström.

– Det är med glädje och stolthet vi konstaterar att Piteå Elit fått Ebba och Fredrik Anderssons förtroende att leda och organisera deras nationella aktiviteter i träning och tävling åren framöver. Vi lovar göra vårt bästa för att de ska trivas och utvecklas med oss, säger ordförande Per Jervfors.

Siste nyheter

Det blir ingen skidskyttevärldscup i Östersund i december. FOTO: Svenska skidskytteförbundet.

Världscupen i skidskytte startar – men ingen tävling i Östersund

Internationella skidskytteförbundet har vid ett sammanträde ikväll beslutat att världscupen i skidskytte ska starta som planerat. Däremot minskar höstens tävlingsorter från fyra till två och Östersun...
Blir det världscup i Ulricehamn utan publik i vinter. Bilden från 2017 när man arrangerade för första gången. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Världscuparrangören i Ulricehamn räknar med miljonförlust

Om publikförbudet för svenska arrangörer står kvar i vinter så blir det en rejäl smäll för världscuptävlingarna i Ulricehamn 16-17 januari. Arrangören räknar med en förlust på flera miljoner kronor. ...
pod_novak

Podcast med Max Novak

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, intervjuas Max Novak, Team Ramudden. Max vann Visma Ski Classics ungdomstävling förra vintern. Podden finns på Spotify och där du hitta...