Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Lars Suther blev 13:e man på Universiandens öppningsdistans, skiathlon. FOTO: Sveriges Akademiska Idrottsförbund.
Lars Suther blev 13:e man på Universiandens öppningsdistans, skiathlon. FOTO: Sveriges Akademiska Idrottsförbund.

Elebro 6:a och Suther 13:e

Sofie Elebro kom på sjätte plats, bara 4,2 sekunder efter segraren Tatyana Ossipova från Kazakstan, när längdskidtävlingarna i Universiaden i Trentino inleddes i dag med skiathlon.
Lars Suther slutade på 13:e plats och blev bäste svensk i herrarnas lopp.

– Både loppet och skidorna kändes jättebra, säger Sofie Elebro som var nöjd med mästerskapets första tävling.

Övriga svenskor placerade sig som följer: Lisa Dahl, - 10:a, Evelina Bångman, - 14:e, Emilie Cedervärn - 18:e, Julia Jansson - 27:e plats. Moa Larsson kom inte till start.

I herrklassen blev det blev en grym spurtstrid om guldet, där ryssen Raul Shakirzianov var först över mållinjen. Lars Suther tog alltså en 13:e plats. Karl-Johan Dyvik kom på 34:e plats och Oskar Kardin på 54:e. Övriga avstod dagens lopp för att satsa på den individuella sprinten, som avgörs på lördag.

Resultat.

Eurosports sändningstider för mästerskapet.

Universiaden är en av världens största tävlingar och har arrangerats vartannat år sedan 1959. Årets mästerskap är den 26:e Vinteruniversiaden i ordningen och hålls i italienska Trentino den 11-21 december. Tävlingarna håller högsta internationella klass och brukar fungera som förberedelse inför kommande landslagsuppdrag och stora internationella mästerskap.

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...