www.langd.se

Lars Suther blev 13:e man på Universiandens öppningsdistans, skiathlon. FOTO: Sveriges Akademiska Idrottsförbund.
Lars Suther blev 13:e man på Universiandens öppningsdistans, skiathlon. FOTO: Sveriges Akademiska Idrottsförbund.

Elebro 6:a och Suther 13:e

Sofie Elebro kom på sjätte plats, bara 4,2 sekunder efter segraren Tatyana Ossipova från Kazakstan, när längdskidtävlingarna i Universiaden i Trentino inleddes i dag med skiathlon.
Lars Suther slutade på 13:e plats och blev bäste svensk i herrarnas lopp.

– Både loppet och skidorna kändes jättebra, säger Sofie Elebro som var nöjd med mästerskapets första tävling.

Övriga svenskor placerade sig som följer: Lisa Dahl, - 10:a, Evelina Bångman, - 14:e, Emilie Cedervärn - 18:e, Julia Jansson - 27:e plats. Moa Larsson kom inte till start.

I herrklassen blev det blev en grym spurtstrid om guldet, där ryssen Raul Shakirzianov var först över mållinjen. Lars Suther tog alltså en 13:e plats. Karl-Johan Dyvik kom på 34:e plats och Oskar Kardin på 54:e. Övriga avstod dagens lopp för att satsa på den individuella sprinten, som avgörs på lördag.

Resultat.

Eurosports sändningstider för mästerskapet.

Universiaden är en av världens största tävlingar och har arrangerats vartannat år sedan 1959. Årets mästerskap är den 26:e Vinteruniversiaden i ordningen och hålls i italienska Trentino den 11-21 december. Tävlingarna håller högsta internationella klass och brukar fungera som förberedelse inför kommande landslagsuppdrag och stora internationella mästerskap.

Siste nyheter

tommy_pod

Podcast med Tommy Höglund

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, intervjuas Vasaloppets sportchef Tommy Höglund. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar.
Ebba Andersson före Frida Karlsson. FOTO: Bildbyrån

Längdlandslaget redo för sommarens tredje läger tillsammans

Det har blivit en annorlunda sommar för längdlandslaget. Istället för att åka utomlands på läger har det istället blivit träningsorter hemma i Sverige och idag ansluter åkarna till Sollefteå för en o...
I vinter är Åsarna Ski Marathon ett Visma Ski Classics Challengers event. FOTO: Åsarna IK.

Åsarna Ski Marathon blir ett Visma Ski Classics Challengers event

13 februari är det dags för 13:e upplagan av Åsarna Ski Marathon. I vinter blir loppet för första gången ett Visma Ski Classics Challengers event. Det är guldglans på loppet med Thomas Wassberg som b...