Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Svensk dubbel i Italien. Britta Johansson Norgren vann Marcialonga närmast före Lina Korsgren. FOTO: Magnus Östh.

Svensk dubbel i Italien. Britta Johansson Norgren vann Marcialonga närmast före Lina Korsgren. FOTO: Magnus Östh.

Eliassen och Johansson Norgren tog hem Marcialonga

Petter Eliassen och Britta Johansson Norgren tog båda hem Marcialonga i suverän stil.
Eliassen malde ner konkurrenterna och vann halvminuten före Andreas Nygaard och 45 sekunder före Oskar Kardin.
Britta soloåkte till seger och vann en minut och 20 sekunder före Lina Korsgren.

Team BN Bank:s Petter Eliassen låg längst fram och drog större delen av 70 kilometer långa Marcialonga. In till den avslutande Cascata-backen hade han en trio från Team Ragde Eiendom med sig: Andreas Nygaard, Oskar Kardin och Tord Asle Gjerdalen.

Eliassen var dock råstark och helt sonika åkte ifrån trion direkt när backen började.

Petter Eliassen malde ner konkurrenterna i Marcialonga. FOTO: Magnus Östh.
Petter Eliassen malde ner konkurrenterna i Marcialonga. FOTO: Magnus Östh.

Oskar Kardin fortsätter att imponera i vinter. Nu blev det andra raka tredjeplatsen.

Det var en i övrigt bra svenskdag i herrklassen också. Andreas Holmberg, Lager 157 blev åtta, hans lagkompis Emil Persson tia. Team Igne:s Klas Nilsson elva och Anton Karlsson, Lager 157, tolva.

Två svenskar till tog sin in som topp 30 och gjorde och vi inte misstar oss sina bästa placeringar i Ski Classics: Johan Lövgren, Team Igne blev 22:a och Pontus Nordström, Team Serneke 25:a.

Lager 157 Ski Team:s Britta Johansson Norgren blev tidigt ensam i täten men var ändå hela tiden utmanad Lina Korsgren, Team Ramudden.

I mål var Britta 1.20 före Lina. En suverän insats av bägge där övriga åkare var klart distanserade. Britta var tillbaka i topp efter förra helgens tredjeplats och det var Korsgren klart bästa insats för i vinter. Astrid Öyre Slind var 2.31efter Britta på tredje plats. Katerina Smutna var 3.47 efter som fyra.

Resultat finns här

 

Senaste nyheterna

Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...
Stina Nilsson har nu en ordinarie plats skidskyttelandslaget inför den kommande OS-säsongen. FOTO: Per Danielsson.

Stina Nilsson tar ordinarie plats i skidskyttelandslaget

Nu är skidskyttarnas landslagstrupper inför säsongen OS-säsongen klara och Stina Nilsson tar en ordinarie plats. A-truppen består av totalt elva skidskyttar. – Vi har precis lämnat en väldigt lyckad ...
Petter Myhlback tror inte testverktyget för att hitta fluor på skidorna på klart för att användas i tävlingssammanhang till OS-vintern 2022. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Myhlback tror inte på fluorförbud till OS-vintern

Om landslagsåkarna just nu har några lugnare veckor innan hårdträningen drar igång inför OS-vintern 2022 så är det tvärt om för det svenska vallateamet. – Vi är i Bruksvallarna och testar för fullt. ...