Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Benjamin Terent, nyförvärv från Näsviken och Truls Gisselman är två av juniorerna i Rehns BK:s satsning på längdåkning. FOTO: Rehns BK.
Benjamin Terent, nyförvärv från Näsviken och Truls Gisselman är två av juniorerna i Rehns BK:s satsning på längdåkning. FOTO: Rehns BK.

Elitsatsning i Rehns BK

Nu är det inte bara på sommaren ni kommer se Bollnäsklubben Rehns BK högt uppe i resultatlistorna.
– Klubben kommer nu dra igång en elitsatsning även på längdskidor fullt ut, säger Per L. Olofsson från klubben i ett pressmeddelande.

– Tanken är att vi skall vara en av toppklubbarna inom några år i längd Sverige. Klubben har inför kommande vinter fått in Benjamin Terent som är en talangfull junior som tillsammans med Truls Gisselman kommer utgöra stommen i truppen, säger Olofsson och fortsätter:

– Klubben avser att vara med och ta medaljer på SM både inviduellt och i stafett. På sikt skall vi vara en av de nya toppklubbarna i svenskskidsport och de är nu resan börjar för Rehns BK.

– Vi ser detta som ett led i satsningen på skidsporten i Bollnäs. Vi har på kort tid fått i ordning en riktigt bra skidanläggning som vi håller på utvecklar hela tiden tillsammans med kommunen. Till vintern står vi som värd både för vår tävling Bollnässkidan samt ICA Cup.

Klubben har också en hel del ledare i utbildning i skidförbundets olika program. Nu senast så är man igång med utbildning för elitaktiva genom skidförbundet. Magnus Gisselman kommer nu till vintern vara en av klubbens elitledare.

Magnus säger såhär om klubbens satsning:
– Den ligger helt rätt i tiden för klubben och nu har vi en stor ungdomsverksamhet som också kommer dra nytta av att nivån höjs. Vi ser framemot de närmaste åren då vi hoppas kunna fostra många nya landslagsaktiva skidåkare från Bollnäs.

damjun_rehnsbk.jpg
Thea Gisselman samt nyförvärven från Sveg, Elin och Emma Backén är stommen på damjuniorsidan i Rehns BK. FOTO: Rehns BK.

Klubben kommer också göra en satsning på damsidan där man knytit till sig Emma och Elin Backén från Sveg. I klubben finns sedan tidigare Thea Gisselman och Michelle Björklin.

Dessutom så har man Tom Ankerstål som satsar stenhårt på långlopp med siktet inställt på topp 40 i Vasaloppet kommande vinter.

– Som klubb ser vi framemot att vara ännu mera synlig 365 dagar om året och sätta Bollnäs på kartan både som arrangör och för våra sportsliga resultat, avslutar Per L. Olofsson.

 

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...