Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Emil Persson vann Kaiser Maximilian Lauf i lördags före Andreas Nygaard och Marcus Johansson. Nu missar han La Diagonela i morgon på grund av en förkylning. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.
Emil Persson vann Kaiser Maximilian Lauf i lördags före Andreas Nygaard och Marcus Johansson. Nu missar han La Diagonela i morgon på grund av en förkylning. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Emil Persson och Lina Korsgren missar La Diagonela

Lager 157 Ski Team:s Emil Persson har fått en kanonstart på Visma Ski Classics som totalledare efter två segrar. Men han kan inte försvara den gula ledarvästen i morgon på La Diagonela i Schweiz.
– Emil är förkyld. Han är på bättringsvägen men kommer inte till start i morgon, säger teamets sportchef Anton Järnberg.
På herrsidan får nu laget lita på Marcus Johansson och Öyvind Moen Fjeld. La Diagonela sänds direkt på kanal 9 med start 09.05.
Uppdatering: Även Lina Korsgren, Team Ramudden, som också vann förra helgen är sjuk och missar lördagens lopp.

Lager 157 Ski Team toppar både herr- och damklassen med Emil Persson och Britta Johansson Norgren. Emil har 559 poäng och tvåan Morten Eide Pedersen har 505. En seger ger 200 poäng och 100 poäng får sjunde åkare i mål. Det högst troliga är alltså att Emil inte har kvar den gula västen efter lördagens lopp nu när han inte kommer till start.

– Emil är på bättringsvägen så hade loppet gått på söndag kanske han kommit till start. Det är verkligen på gränsen, berättar Anton Järnberg.

Det är ett klart decimerat Lager 157 som kommer till start i morgon. Andreas Holmberg är hemma i Sverige och ska åka Östersund Ski Marathon enligt tidigare plan och Anton Karlsson är som bekant borta på grund av ryggskada. Dessutom kommer inte heller Elin Mohlin till start i morgon. Också hon är förkyld.

– Så vi har kallat in Rebecca Öhrn med kort varsel. Vi tog kontakt med henne i tisdags, berättar Järnberg.

Den 23-åriga IFK Umeå-åkaren får därmed göra ett snabbt inhopp i långloppscirkusen.

– Vi sätter förstås ingen press på Rebecca. Men vi vill ha fullt lag på tävlingen, säger sportchefen.

I herrklassen är det Marcus Johansson och Öyvind Moen Fjeld som är Lager 157:s åkare till start i morgon. Marcus har precis som Emil startat säsongen fint och tog sin första pallplats i Ski Classics när han var trea på Kaiser Maximilian Lauf förra helgen. Johansson ligger också fin femma i totalen som andre svensk. Moen Fjeld var 13:e i lördags och var också 13:e på La Venosta.

– ”Maccan” är stark nu så det blir kul att se honom igen och jag tror också på Öyvind. Han brukar åka bra här, säger Järnberg.

En fundering var att kalla ner Andreas Holmberg när Emil blev sjuk men man håller sig till ursprungsplanen och låter ”Honken” vara hemma den här helgen.

– Vi pratade om det innan säsongen. ”Honken” tappade energi i slutet av förra vintern och vi sa att ha i år ska stå över någon helg. Han satsar en del på bergspristävlingen i år också, både för egen del och för laget. Nu på La Diagonela är det inget bergspris, förklarar Järnberg.

I damklassen leder Britta Johansson Norgren med 640 poäng före Astrid Öyre Slind, Team Koteng, med 575. Lina Korsgren, Team Ramudden, som vann i stor stil på Kaiser Maximilian Lauf i Seefeld är fyra med 505. Lina har blivit krasslig och missar lördagens lopp. Se intervju med Lina och några till i Team Ramudden här på Visma Ski Classics Facebook-sida.

La Diagonela med start och mål i Zuoz i Engadin-dalen i Schweiz är 62 kilometer och damerna startar 09.15 och herrarna 09.30 i morgon. Tävlingarna sänds direkt i kanal 9 med start 09.05.

Mer info på: vismaskiclassics.com

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...