Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Emilia Lindstedt intervjuas av speaker Claes Persson efter segern i Västgötaloppet Skidor. FOTO: Västgötaloppet.
Emilia Lindstedt intervjuas av speaker Claes Persson efter segern i Västgötaloppet Skidor. FOTO: Västgötaloppet.

Emilia Lindstedt dominerade från start

Damklassen i Västgötaloppet Skidor 2015 dominerades från start av Emilia Lindstedt, Sundbybergs SK, som vann loppet 12 minuter före fjolårssegrarinnan Karin Nilsson, IFK Arvidsjaur Skidor och Catharina Ramhult, Borås SK

Emilia Lindstedt, som vunnit båda de tidigare deltävlingarna i den svenska långloppscupen Björn Dählie Ski Challenge, tog kommandot från start i loppet och distanserade konkurrenterna med 12 minuter i mål. Tvåa i loppet var fjolårssegrarinnan Karin Nilsson och trea blev Catharina Ramhult.

Emilia Lindstedt drygar därmed ut ledningen i långloppscupen inför de två avslutande tävlingarna.

VGL_Skidor_2015_Pall_Dam.jpg
Karin Nilsson, IFK Arvidsjaur Skidor, Emilia Lindstedt, Sundbybergs IK, Catharina Ramhult, Borås SK. FOTO: Västgötaloppet.

Västgötaloppet är ett av Sveriges äldsta och mest klassiska långlopp på skidor, ett mycket populärt seedningslopp till Vasaloppet och Tjejvasan. Vinterhelgens långlopp är en del av den svenska långloppscupen Björn Dählie Ski Challenge. 2014 utökades Västgötaloppet med ett långlopp på mountainbike som ingår i den svenska långloppscupen Mitsubishi MTB Challenge och är seedningsgrundande till CykelVasan. Loppen arrangeras i Ulricehamn av Tvärreds IF, Ulricehamns IF och Äspereds IF.

 

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...