Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Emilia Lindstedt siktar på pallplatser i Ski Classics-loppen i vinter. Här är Emilia efter segern i Grönklittspremiären på lördagen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Emilia Lindstedt siktar på pallplatser i Ski Classics-loppen i vinter. Här är Emilia efter segern i Grönklittspremiären på lördagen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Emilia siktar på toppen i Ski Classics

Förra vintern gjorde Emilia Lindstedt en jämn och fin säsong i Ski Classics och slutade åtta i totalen.
Nu är siktet högre för 26-åringen som åker för tjejteamet Team SkiProAm.
– Jag hoppas kunna ta nån pallplats i vinter, säger Emilia till Längd.se.

Vi träffar Emilia i ett soldränkt Grönklitt. Hon har precis åkt första tävlingen för säsongen - Grönklittspremiären. Det blev seger med över två minuter före Sandra Olsson. Ett skönt kvitto förstås.

– Det var lite ovant att tävla. Man får pressa sig lite extra. Men kroppen svarade bra och det kändes kul, sammanfattade Emilia.

Har du fokus enbart på Ski Classics i vinter?
– Ja, det blir bara Ski Classics. Det är så extremt program i år, så det gäller nog att fokusera fullt ut på det. Men det blir Bruksvallarna också för att få några fler race innan premiären.

Är planen att åka allt i Ski Classics?
– Allt utom Kina är planen. Annars har jag tänkt åka alla deltävlingar.

Varför inte Kina?
– Det är en väldigt lång resa som sliter väldigt mycket. Därför hoppar jag över det.

Målsättning i vinter?
– Det är att placera mig topp fem i totalen i Visma Ski Classics. Sen vill jag ha några mer toppar. Förra året åkte jag för att ha en jämn nivå. Nu hoppas jag kunna ta nån pallplats i något av de enskilda loppen.

Förra året var Emilia topp tio i sex av loppen med femteplatsen i Marcialonga som toppnotering.

I vinter är Visma Ski Classics utökad till 13 deltävlingar. Säsongen startar med prolog över 10 kilometer i italienska Pontresina 27 november. Säsongen avslutas med nya finalloppet Ylläs-Levi i Finland 8 april. Se hela programmet på: www.vismaskiclassics.com

 

Senaste nyheterna

Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...
William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.