Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Emma Larsson, längst till höger, tog en tredjeplats på rullskidvärldscupens sprint i Kroatien. FOTO: Svenska Skidförbundet.

Emma Larsson, längst till höger, tog en tredjeplats på rullskidvärldscupens sprint i Kroatien. FOTO: Svenska Skidförbundet.

Emma Larsson sprinttrea i Kroatien

När rullskidvärlscupens första tävlingshelg avslutades i Kroatien idag så blev det en svensk pallplats. IFK Moras nyförvärv från Kvarnsveden, Emma Larsson åkte in som trea i juniorklassen.
Tre svenskar toppar världscupsammanställningen efter helgens tävlingar: Robin Norum, Sandra Olsson och Marcus Fredriksson.

De svenska rullskidåkarna brukar har svårt att hävda sig på de kortar 200 meters sprintloppen men Emma Larsson klarade det strålande och fixade en pallplats.

Övriga svenskar som lyckades bäst idag var Sandra Olsson som sjua i damklassen, Alfred Buskqvist som åtta bland herrjuniorerna och Robin Norum på 12:e plats herrklassen.

Men som sagt följande trio har ledarvästar på sig när nästa världscupomgång genomförs i Sollefteå 5-7 augusti: Robin Norum, Sandra Olsson och Marcus Fredriksson.

3itopp_kroatien.jpg
Svenskt i topp i världscupsammandraget i tre klasser genom Marcus Fredriksson, Robin Norum och Sandra Olsson. FOTO: Svenska Skidförbundet.

Resultat
Världscupen rullskidor, Oroslavje, Kroatien
Sprint 200 meter, fri stil

Damer
1. Liza Bolzan, Italien
2. Nina Broznic, Kroatien
3. Anna Bolzan, Italien
7. Sandra Olsson, Sverige

Damjuniorer
1. Ynonne Mrzljak, Krotatien
2. Elizayeta Burtseva, Ryssland
3. Emma Larsson, Sverige
16. Julia Angelsiöö, Sverige

Herrar
1. Emanuele Becchis, Italien
2. Vitaliy Smirnov, Ryssland
3. Alessio Berlanda, Italien
12. Robin Norum, Sverige
17. Johannes Eklöf

Herrjuniorer
1. Sigurd Braathen Reigstad, Norge
2. Francesco Becchis, Italien
3. Theo Deswaziere, Frankrike
8. Alfred Buskqvist, Sverige
10. Marcus Fredriksson, Sverige

Kompletta resultat finns här.

Senaste nyheterna

Johannes Hösflot Kläbo och Emil Iversen står över resterade världscuptävlingar under 2020. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Kläbo och Iversen åker inte mer världscup det här året

Både Johannes Hösflot Kläbo Emil Iversen meddelar på måndagen att de inte kommer att åka några fler världscuptävlingar den här sidan nyåret. – Jag känner att skidåkning och tävlingar inte är särskilt...
Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...