Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Förra året vann Markus Ottosson och Elin Vedin premiären av Nybrorullen. 4 september är det dags för andra upplagan. FOTO: Alexander Ovinder.

Förra året vann Markus Ottosson och Elin Vedin premiären av Nybrorullen. 4 september är det dags för andra upplagan. FOTO: Alexander Ovinder.

En månad till andra upplagan av Nybrorullen

4 september är det dags för den andra upplagan av NybroRullen!.
– I år satsar vi hårt på att få till ett ännu bättre arrangemang än förra året, säger tävlingsledarna Emil Folkesson och Lasse Ericsson.

– Fjolårets lopp var en succe! I år hoppas vi både på fler motionärer och på att ännu fler elitåkare hittar hit, fortsätter Folkesson och Ericsson.

Debutupplagan av Nybrorullen vanns av Markus Ottosson, Lager 157 och Elin Vedin, Sundsvalls OK.

Prisbordet sticker ut bland rullskidloppen i Sverige.

– Det är 5000 kronor i första pris till första herre och dam på långa banan, spurtpriser, rullskidor, stavar, hjälmar och många andra topprodukter. Dessutom lottas ett par handplockade tävlingsskidor ut bland de seniorer som fullföljer loppet, berättar Lasse Ericsson.

Liksom förra året tillhandahåller Elpex låneskidor till alla seedade åkare.

– Det gör att vi kan erbjuda rättvisa förhållanden för de som är med och kämpar i täten av loppet, oavsett hur de yttre förhållandena blir, säger Lasse.

Senaste nyheterna

I morgon fortsätter skidskyttevärldscupen med sprinttävlingar i Kontiolahti, Finland. Nu laddar de svenska skidskyttarna om. FOTO: Svenska skidskytteförbundet.

Succéskidskyttarna laddar om för omgång två i Finland

Världscupen i skidskytte fortsätter med tävlingar i Kontiolahti ytterligare en omgång och samtliga åkare ur den svenska truppen stannar kvar för att tävla vidare. – Jag är väldigt nöjd med den starte...
Johannes Hösflot Kläbo och Emil Iversen står över resterade världscuptävlingar under 2020. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Kläbo och Iversen åker inte mer världscup det här året

Både Johannes Hösflot Kläbo Emil Iversen meddelar på måndagen att de inte kommer att åka några fler världscuptävlingar den här sidan nyåret. – Jag känner att skidåkning och tävlingar inte är särskilt...