Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Glad Charlotte Kalla efter andraplatsen i Kuusamo. FOTO: Felgenhauer/NordicFocus.
Glad Charlotte Kalla efter andraplatsen i Kuusamo. FOTO: Felgenhauer/NordicFocus.

Ett superlopp av Charlotte Kalla

En helt underbar insats av Charlotte Kalla i dagens jaktstart.
Efter att ha plockat in 20 sekunder på Björgen utmanade hon norskan på upploppet och tog andraplatsen.
– Det kändes jättebra i kroppen i dag. Jag hoppas få känna den här känslan många gånger den här säsongen, berättade Charlotte för SVT efter loppet.

På förhand kändes det som att scenariot skulle bli så att Kalla tillsammans med Johaug skulle plocka in på Björgen och ledande Kowalczyk.
Men att det skulle gå så snabbt var imponerande. Johaug och Kalla brände förstås mycket krut i jakten. Charlotte drog sedan ut på sista varvet. Men då gick det inte så fort enligt Kalla själv.

joahug_kalla_kuujakt.jpg
Johaug och Kalla jagade bra. FOTO: Laiho/NordicFocus.

Då kunde också Kowalczyk anlsluta efter att ha släppt tidigare. Polskan hade dock inte något att göra i striden om pallplatserna.

I backen upp mot stadion var den en stenhård kamp mellan Björgen, Kalla och Johaug. Björgen tog täten över krönet precis före Charlotte. På upploppet försökte Kalla utmana men Björgen är svår i en spurt. Det vet vi.

Det var en riktigt strålande glad Kalla som mötte SVT efter andraplatsen.

Så här sa hon i direktsändning:

– Det var rikigt skoj att att få tävla idag. Jag var så nervös inför start idag. Loppet blev precis så som jag kunnat hoppas på.

– Sen var det tuff på slutet. Det gick inte så fort på näst sista varvet. Det var först i långbacken på sista varvet som Johaug tryckte på. Det var ganska stappliga ben i sista backen in mot stadion

– Det kändes som vi kunde hålla en hög fart men det var ändå kontrollerat. Jag försökte behålla lugnet i min åkning, det kändes bra.

På frågan om varför hon var uppe och drog i täten sa hon så här:

– Jag ville göra jobb jag med. Jag ville inte bara ligga i rygg och åka med. Det var tacksamt att för göra det sista varvet.

Där bakom gjorde Britta Johansson Norgren också en mycket stark insats. Britta har fått till träningen riktigt bra inför den här OS-säsongen. Nu avancerade hon från 16:e till 11:e plats och även om det är tidigt på säsongen så känns Britta som en mycket stark kandidat till ett svenskt OS-stafettlag.

britta_forestart.jpg
Britta Johansson Norgren, här före start, gjort en storstilad insats. FOTO: Felgenhauer/NordicFocus.

Även Ida Ingemarsdotter åkte starkt och tog en plats och åkte in som 20:e

Övriga svenska placeringar:
Emma Wikén 38
Hanna Eriksson 43
Sofia Blecur 46
Stina Nilsson 52
Magdalena Pajala 55

Kompletta resultat finns här.

 

Siste nyheter

hemmavasan_live

Hemmavasan Live 15 augusti - tablå och hålltider

Över 13 300 deltagare är just nu anmälda till något av loppen i Hemmavasan 15–22 augusti 2020 som i år ersätter Vasaloppets sommarvecka. Med start 08.45 lördag 15 augusti bjuder Vasaloppet.TV på en n...