Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Hanna Falk var bäst bland de svenska åkarna med en sjätteplats i Lahtis idag. FOTO: Felgenhauer/NordicFocus.

Hanna Falk var bäst bland de svenska åkarna med en sjätteplats i Lahtis idag. FOTO: Felgenhauer/NordicFocus.

Falk sexa i Lahtis - Falla vinnare

Hanna Falk gjorde en mycket bra sprintdag i Lahtis men orken räckte inte i finalen där hon gled in som sexa.
Maiken Caspersen Falla var vassast över upploppet och vann före Jessica Diggins, med superglid, och Heide Weng på tredjeplatsen.

Norskorna var som vanligt dominerande men Diggins åkte starkt och tog sin första pallplats i sprint. Mot Falla räckte det dock inte.

– Jag har bra självförtroende nu och hade kontroll på läget idag, sa Falla i FIS-intervjun direkt efter loppet.

Hanna Falk gjorde en mycket stark dag rakt igenom. Men på slutet av finalen fanns inte krafterna att gå med norskorna och Diggins.

– Det var tufft!  Mjölksyran var inte min vän på slutet. Semifinalen gick bra men kostade nog för mycket. Jag ville gå för pallen men det blev tufft med syran på slutet, sa Falk till SVT och fortsatte;

– För min del gäller det att jobba med uthålligheten i benen. Att klara fyra lopp. Jag är nöjd med dagen och får satsa högre nästa år på VM.

För Stina Nilsson så tog det stopp i semifinalen och Stina tappar nu i sprintvärldscupens sammandrag mot Falla och Östberg. Stina är nu 74 poäng efter Falla.

– Känns som att nåt fattades idag. Det fanns ett idelaspår ocj jag fick gå ut i lössnön för många gånger. Det räckte inte längre idag, sammanfattade Stina.

Resultat sprint fristil Lahtis

1. Maiken Caspersen Falla
2. Jessica Diggins
3. Heidi Weng
4. Ingvild Flugstad Östberg
5. Astrid Uhrenholdt Jacobsen
6. Hanna Falk

8. Stina Nilsson
16. Ida Ingemarsdotter
21. Linn Sömskar
22. Elin Mohlin
31. Maria Nordström

Kompletta resultat här.

 

Senaste nyheterna

I morgon fortsätter skidskyttevärldscupen med sprinttävlingar i Kontiolahti, Finland. Nu laddar de svenska skidskyttarna om. FOTO: Svenska skidskytteförbundet.

Succéskidskyttarna laddar om för omgång två i Finland

Världscupen i skidskytte fortsätter med tävlingar i Kontiolahti ytterligare en omgång och samtliga åkare ur den svenska truppen stannar kvar för att tävla vidare. – Jag är väldigt nöjd med den starte...
Johannes Hösflot Kläbo och Emil Iversen står över resterade världscuptävlingar under 2020. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Kläbo och Iversen åker inte mer världscup det här året

Både Johannes Hösflot Kläbo Emil Iversen meddelar på måndagen att de inte kommer att åka några fler världscuptävlingar den här sidan nyåret. – Jag känner att skidåkning och tävlingar inte är särskilt...