Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Hanna Falk berättar om avslutningen på världscupstafetten i Ulricehamn. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Hanna Falk berättar om avslutningen på världscupstafetten i Ulricehamn. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Falk spurtade in Sverige som trea

Norge vann som väntat damstafetten i Ulricehamn och där bakom blev det en spännande kamp om övriga pallplatser.
Hanna Falk försökte avgöra vid varvningen i stadion med en och en halv kilometer kvar. Hon ryckte under en öronbedövande jubel men fick inte den lucka hon önskat.
– Jag fick några meter men det täpptes till igen så jag fick lugna mig lite, berättade Hanna.

– Det var kul att gå ut i bra position och slåss om pallplatserna. Det var en helt ny situation för mig. Himla roligt var det, berättade Hanna och fortsatte:

– Jag var väldigt pigg så det var lite svårt att hålla igen ligga bakom i början. Men det går ju lättare att ligga bakom.

– Jag kände att jag har min styrka i utgången vid stadion. Jag försökte gå hårt och göra ett ryck där. Jag ville testa det. Jag fick några meter men det täpptes till igen så jag fick lugna mig lite och jag förstod att det skulle avgöras i spurten.

– Rycket jag gjorde kostade lite sen in på upploppet. Men jag är nöjd att jag klarade en pallplats.

Ida Ingemarsdotter visade att hon fortsatt är en suverän förstasträcksåkare när hon följde i rygg på Ingvild Flugstad Östberg hela första sträckan.

På andra gasade som väntat Heidi Weng för fullt och Sofia Henriksson och de andra fick släppa. Henriksson höll dock ihop loppet bra.

På tredje gav en laddad Charlotte Kalla järnet från start och försökte gå loss. Det var dock svårt på den här banan och in till växling var Tyskland, USA och Norge 2 med.

Marit Björgen kunde föra Norge till seger på slutsträckan men i mål var Tyskland, Sverige och USA mindre än tio sekunder bakom efter trion snabba avslutning.

Tyska sprintern Sadra Ringwald knep andraplatsen före Sverige och USA med Jessicca Diggins.

Resultat
Världscupen, Ulricehamn
Stafett damer, 4x5 km.

1. Norge
2. Tyskland
3. Sverige
4. USA
5. Norge 2
6. Finland
7. Slovenien
8. Sverige 2

Komplett resultat här

Senaste nyheterna

Fredrik Jonsson har kämpat i motvind i många år. I morgon åker han 15 kilometer klassiskt i den svenska landslagsdräkten på världscupen i Ruka. FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Krönika: Jonsson förtjänar en tålamodsmedalj

I åtta år var Fredrik Jonsson borta från elitskidåkningen på grund av sjukdomsproblem. Hela tiden med en dröm om att ta sig tillbaka till världseliten. I morgon får han återigen ta på sig landslagsdr...
Calle Halfvarsson hade ingen lyckad sprint på fredagen. Tar han revansch på 15 kilometer klassiskt i morgon? FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Startlistor 10/15 km klassisk stil Ruka

I morgon väntar 10 och 15 kilometer i klassisk stil vid världscupen i Ruka, Finland. Första start herrar är 10.15 och första start damer 13.30.