Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Hanna Falk berättar om avslutningen på världscupstafetten i Ulricehamn. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Hanna Falk berättar om avslutningen på världscupstafetten i Ulricehamn. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Falk spurtade in Sverige som trea

Norge vann som väntat damstafetten i Ulricehamn och där bakom blev det en spännande kamp om övriga pallplatser.
Hanna Falk försökte avgöra vid varvningen i stadion med en och en halv kilometer kvar. Hon ryckte under en öronbedövande jubel men fick inte den lucka hon önskat.
– Jag fick några meter men det täpptes till igen så jag fick lugna mig lite, berättade Hanna.

– Det var kul att gå ut i bra position och slåss om pallplatserna. Det var en helt ny situation för mig. Himla roligt var det, berättade Hanna och fortsatte:

– Jag var väldigt pigg så det var lite svårt att hålla igen ligga bakom i början. Men det går ju lättare att ligga bakom.

– Jag kände att jag har min styrka i utgången vid stadion. Jag försökte gå hårt och göra ett ryck där. Jag ville testa det. Jag fick några meter men det täpptes till igen så jag fick lugna mig lite och jag förstod att det skulle avgöras i spurten.

– Rycket jag gjorde kostade lite sen in på upploppet. Men jag är nöjd att jag klarade en pallplats.

Ida Ingemarsdotter visade att hon fortsatt är en suverän förstasträcksåkare när hon följde i rygg på Ingvild Flugstad Östberg hela första sträckan.

På andra gasade som väntat Heidi Weng för fullt och Sofia Henriksson och de andra fick släppa. Henriksson höll dock ihop loppet bra.

På tredje gav en laddad Charlotte Kalla järnet från start och försökte gå loss. Det var dock svårt på den här banan och in till växling var Tyskland, USA och Norge 2 med.

Marit Björgen kunde föra Norge till seger på slutsträckan men i mål var Tyskland, Sverige och USA mindre än tio sekunder bakom efter trion snabba avslutning.

Tyska sprintern Sadra Ringwald knep andraplatsen före Sverige och USA med Jessicca Diggins.

Resultat
Världscupen, Ulricehamn
Stafett damer, 4x5 km.

1. Norge
2. Tyskland
3. Sverige
4. USA
5. Norge 2
6. Finland
7. Slovenien
8. Sverige 2

Komplett resultat här

Siste nyheter

På söndag körs ett träningsrace över 65 kilometer i Orsa Grönklitt på långloppseliten på plats. FOTO: Marcus Laggar.

Starkt startfält på träningsrace i Orsa Grönklitt

På söndag 27:e september körs ett träningsrace på rullskidor över 65 kilometer i Orsa Grönklitt. Ett 40-tal åkare är inbjudna och det är ett starkt startfält som kommer till start. I startlistan finn...
Svenska landslagets vallachef Petter Myhlback börjar bli tveksam till om någon testapparat för att kolla fluor på skidorna blir klar till kommande säsong. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Blir det verkligen något fluorförbud i vinter?

Fler och fler röster höjs för att internationella skidförbundet, FIS och internationella skidskytteförbundet, IBU, ska skjuta på fluorförbudet. Detta givetvis med tanke på att det ännu inte kunna visa...
Eirik Torbjørnsen från Birken och Bård Bakke från Salomon är glada över att de signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. FOTO: Salomon.

Salomon och Birken blir samarbetspartners

Salomon och Birken har i dag signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. Birken skifestival, som med Birkenbeinerrennet ingår i Visma Ski Classics, är en deltävlingarna i nya Grand Classics. – Vi är ...