Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Hann Falk spurtar in strax för Lina Korsgren som segrare på Klarälvsloppet. FOTO: Tony Welam/Klarälvsloppet.

Hann Falk spurtar in strax för Lina Korsgren som segrare på Klarälvsloppet. FOTO: Tony Welam/Klarälvsloppet.

Falk spurtade ner Korsgren

Att segern i Klarälvsloppets damklass skulle stå mellan Hanna Falk, Lager 157 Ski Team och Lina Korsgren, Team Ramudden var minst sagt förväntat.
Att Falk skulle vinna om loppet skulle avgöras med en spurt på upploppet var också det troliga – och just så blev det.
– En väldigt rolig dag och inspirerande och stort för mig att åka med Lina, säger Falk till Längd.se efter segern.

Loppet blev lite som de flesta hade räknat med. Att det handlade om du och Lina och att du skulle vinna spurten!
– Ja, så var det ju, säger Falk.

Efter en halvtimme var ni två loss själva med sedan kom några åkare från startledet fem minuter bakom er ifatt. Hur upplevde du det?
– Då drogs farten upp lite. Lina gjorde några stötar och det kom lite folk med snabba hjul som åkte fort. Jag tycker väl egentligen att vi skulle kunna få göra vårat eget lopp. Särskilt när man rullar olika. Det hade varit bättre att åka med elitkillarna från start eller att de hade kommit ifatt oss, berättar Falk och fortsätter;

– Men det kommer att vara så i vinter ibland. Så det blir en bra lärdom.

Hur kändes kroppen på ditt längsta lopp du kört?
– Jag hade en bra dag och bra tryck i åkningen. Jag var lite orolig för hur ryggen skulle kännas när det var så monotont. Jag ville sätta den på prov rejält idag. Jag kände mig stark och fick i mig energi och var höll hela vägen.

Så det här gav en bra känsla inför vintern?
– Ja, verkligen. Oavsett hur det hade gått idag så var det bra. Att dra lärdom av tre timmar plus. En väldigt rolig dag och inspirerande och stort för mig att åka med Lina. Hon är ju den bästa och har ett himla tryck i grejerna när hon sätter fart.

Lina Korsgren var inte överraskad över hur loppet utvecklade sig.

– Det var väl lite så här jag hade förväntat mig att loppet skulle bli, säger Korsgren.

En bra genomkörare?
– Ja, absolut. Det är kul att få köra de här längre distanserna.

Hur upplevde du att de blev när några åkare från startledet fem minuter bakom er kom ifatt?
– Det är inte så mycket att göra än att ligga där. Sedan spräckte jag väl den där klungan ett par tre gånger tror jag. Jag var väl den som ville komma loss lite och Hanna var väl inte den som ville hålla upp tempot när jag fått lucka. Det är vad det är, säger Korsgren.

Hade kunnat göra något annorlunda?
– Det är svårt. Man kan ju försöka att trötta ut och sätta ett högre tempo men samtidigt är det så pass mycket lättare att ligga bakom.

Bakom tätduon blev det en tight spurt om tredjeplatsen där Linnea Johansson från Lager 157 Ski Team tog spurten mot Julia Angelsiöö, Team Næringsbanken. Duon var nära sexton och en halv minut efter Falk och Korsgren.

Resultat finns här.

Dampallen med tvåan Lina Korsgren, ettan Hanna Falk och trean Linnea Johansson. FOTO: Tony Welam/Klarälvsloppet.Dampallen med tvåan Lina Korsgren, ettan Hanna Falk och trean Linnea Johansson. FOTO: Tony Welam/Klarälvsloppet.

 

Senaste nyheterna

Alexander Bolshunov har haft tandpromblem och opererats i käken två gånger. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Ny operation för Bolshunov

Alexander Bolshunov har ingen perfekt uppladdning inför OS-vintern. Den ryska stjärnan måste göra en andra operation i munnen på grund av en infektion i tandköttet. Hans tränare, Yuri Borodavko, rapp...
Stina Nilsson är tillbaka i träning efter sin ljumskskada meddelar hennes skyttetränare Jean-Marc Chabloz. FOTO: Håkan Blidberg/Svenska skidskytteförbundet.

Stina Nilsson tillbaka i träning efter ljumskskada

Stina Nilsson missade den rekordtidiga skidskyttetävlingen i Mora häromveckan. Detta efter att hon halkat sträckt ljumsken under ett träningspass. Nu är hon dock är tillbaka i full träning efter halk...