Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Hanna Falk tog en pallplats för andra helgen i rad. Här är Hanna  under prologen i Davos. FOTO: GEPA pictures/Daniel Goetzhaber © Bildbyrån.

Hanna Falk tog en pallplats för andra helgen i rad. Här är Hanna under prologen i Davos. FOTO: GEPA pictures/Daniel Goetzhaber © Bildbyrån.

Falk trea och Sundling fyra

Hanna Falk och Jonna Sundling slutade trea och fyra i sprintfinalen i Davos.
Starka insatser av svenskduon men mot norska essen Maiken Caspersen Falla och Ingvild Flugstad Östberg räckte det inte den här gången.

Andra raka tredjeplatsen för Hanna Falk satt förstås fint för ulricehamnstjejen. Hanna fick inte till det perfekt i sista kurvan på finalen men på upploppet närmade hon sig Östberg.

– Det känns bra den här gången också. Det var en bra dag, sa Hanna till SVT.

– Jag hade trötta ben i finalen men krigade och jag är nära. Jag är jättenöjd och känner mig stark, fortsatte Hanna.

För junior- och U23-världsmästaren Jonna var det första världscupfinalen och hon klarade det med den äran. Jonna genomförde dagen på ett imponerande sätt. Inte minst då genom att vara snabbast i prologen.

– Det var jättekul. Jag hade jättemycket energi idag. I finalen försökte jag mest hänga med. Jag är jättenöjd med dagen, sa Jonna till SVT.

Världscuppoäng också till Linn Sömskar och Jennie Öberg. Jennie som oturligt föll i ledningen på sin kvartsfinal.

Imponerande laginsats av Sverige trots att Stina Nilsson missade finalen efter fall i prologen och Ida Ingemarsdotter missade densamma.

Resultat
Världscupen Davos
Sprint damer

1. Maiken Caspersen Falla
2. Ingvild Flugstad Östberg
3. Hanna Falk
4. Jonna Sundling
5. Jessica Diggins
6. Natalia Matveeva

24. Linn Sömskar
27. Jennie Öberg

31. Stina Nilsson
38. Ida Ingemarsdotter

Komplett resultatlista finns här

 

Senaste nyheterna

Hanna Öberg förde Sverige till seger på stafetten i Kontiolahti. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Sverige vann damstafetten i Kontiolahti

De svenska skidskyttedamerna fortsätter att imponera i finska Kontiolahti. På lördagen åkte kvartetten Johanna Skottheim, Mona Brorsson, Elvira Öberg och Hanna Öberg suveränt och vann 9,6 sekunder för...
Harald Östberg Amundsen slog Johannes Hösflot Kläbo vid norska cupen i Lillehammer. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Johaug och Östberg Amundsen vann i Lillehammer

Norska cupen fortsatte på lördagen med fristilslopp i Lillehammer. Therese Johaug vann programenligt i damklassen och på herrsidan var U23-världsmästaren Harald Östberg Amundsen.
Segern på vann jaktstarten i Kontiolahti var Sebastian Samuelssons första i världscupen. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Sebastian Samuelsson vann jaktstarten i Kontiolahti

En bom och snabb skidåkning förde Sebastian Samuelsson från 18:e plats till seger på jaktstarten i Kontiolahti. Samuelssons första världscupseger! Duon kom samtidigt till sista skyttet. Samuelsson mi...