www.langd.se

Emma Ribom, Elina Rönnlund, Charlotte Kalla och Moa Lundgren slutade trea på världscupstafetten i Lillehammer. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.
Emma Ribom, Elina Rönnlund, Charlotte Kalla och Moa Lundgren slutade trea på världscupstafetten i Lillehammer. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.

Fin tredjeplats av Sveriges stafettdamer

Sveriges reservbetonade lag tog en fin tredjeplats på världscupstafetten i Lillehammer. Favoriten Norge vann klart 48 sekunder före USA. Moa Lundgren förde Sverige till tredjeplatsen med 13 sekunders marginal till Finland.
– Det var helt fantastiskt när jag insåg att jag skulle hålla tredjeplatsen, sa Lundgren till SVT Sport.

Emma Ribom öppnade perfekt för Sverige på förstasträckan där hon låg i rygg på Maiken Caspersen Falla hela sträckan.

Emma Ribom i rygg på Maiken Caspersen Falla. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.Emma Ribom i rygg på Maiken Caspersen Falla. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.

På andra gjorde Elina Rönnlund också en mycket bra insats även om hon fick släppa drygt 15 sekunder på Finlands Kerttu Niskanen och hade Norges Jacobsen och Rysslands Nepryaeva runt åtta sekunder före sig.

Charlotte Kalla förde snabbt upp Sverige till andra plats på tredjesträckan. Där bakom åkte dock USA:s Rosie Brennan fort och närmade sig och växlade bara tio sekunder bakom. Therese Johaug åkte ifrån Kalla med runt 40 sekunder på sträckan.

Heidi Weng kunde defilera hem segern till Norge. För övrigt Norges 15:e raka stafettseger i världscupen.

På slutsträckan fick Moa Lundgren möta en mycket formstark Jessica Diggins. Moa startade stenhårt.

– Jag tänkte att Diggins inte skulle komma ifatt på första varvet och att jag sen skulle orka hänga på, sa Moa till SVT Sport.

Diggins var ifatt vid varvningen och sedan kunde inte Moa följa.

Moa Lundgren förde Sverige till en tredjeplats. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.Moa Lundgren förde Sverige till en tredjeplats. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.

– När hon satte fart så kändes det som ”hej kom och hjälp mig”. Jag var så trött. Sen var det bara att bita i och inte släppa upp någon annan, berättade Lundgren.

På slutvarvet höll dock Moa fint och Finland med Krista Pärmäkoski kunde aldrig hota pallplatsen.

Sammanfattningsvis en mycket bra laginsats där trion Ribom, Rönnlund och Lundgren imponerade med sina insatser trots orutinen på den här nivån. Riktigt härligt att se. Charlotte Kalla har fortsatt en bit till toppform.

Officielt resultat finns här.

USA, Norge och Sverige på pallen. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.USA, Norge och Sverige på pallen. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.

 

Siste nyheter

Frida Karlsson har en bra träningssommar bakom sig och ser fram emot VM-vintern. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

”I framtiden kommer jag inte vara fullt nöjd som tvåa”

Förra säsongen var en berg- och dalbana för Frida Karlsson. I början på december stoppades hon från tävlande då hon inte uppfyllde Svenska skidförbundets hälsokrav. Två månader senare var hon tillbak...
hemmavasan_live

Hemmavasan Live 15 augusti - tablå och hålltider

Över 13 300 deltagare är just nu anmälda till något av loppen i Hemmavasan 15–22 augusti 2020 som i år ersätter Vasaloppets sommarvecka. Med start 08.45 lördag 15 augusti bjuder Vasaloppet.TV på en n...
Charlotte Kalla, Anna Dyvik och Hanna Falk är några av landslagsåkarna som tävlar på rullskidor i Trollhättan i slutet på augusti. FOTO: Svenska skidförbundet.

SVT livesänder från rullskidstävlingarna i Trollhättan

Saknar du att se de svenska skidstjärnorna på TV. Snart behöver du inte vänta längre. SVT kommer att sända två rullskidlopp under Alliansloppet Action Week i Trollhättan med de svenska landslagsåkarna...