Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Fischer och Rossignol meddelar idag att man samarbetar kring nyyutvecklade bindningar och sulor under namnet TURNAMIC.
Fischer och Rossignol meddelar idag att man samarbetar kring nyyutvecklade bindningar och sulor under namnet TURNAMIC.

Fischer och Rossignol i samarbete om ny bindning

I ett pressmeddelande meddelar Fischer och Rossignol att man samarbetar kring nyyutvecklade bindningar och sulor för längdskidåkning under varumärket TURNAMIC.
Det nya systemet, som är kompatibelt med NNN, kommer att presenteras av de båda varumärkena för säsongen 2017/2018.

I fjol vintras kom Salomon/Atomic med sina nya bindningar Prolink som var kompatibla med Rottefellas NNN-system. Nu har alltså Fischer och Rossignol gått samman och kommer att lansera TURNAMIC inför nästa vinter.

Nedan pressmeddelande från Fischer och Rossignol med information kring det nya systemet:

Som ledande märken inom längdsporten har Fischer och Rossignol förenat sina resurser för att skapa en ny framtid på ett proaktivt sätt. De två företagen har satt upp gemensamma mål att ytterligare förbättra prestanda och användbarhet för sina produktportföljer.

Nyutvecklade bindningar och sulor för längdskidåkning under varumärket TURNAMIC kommer att presenteras av de båda varumärkena för säsongen 17I18.

TURNAMIC sulor och bindingar är kompatibla med NNN sulprofil. Skidåkare på alla nivåer, från världscupatleter till motionärer kommer att dra nytta av samarbetat mellan dessa två partners.

Med banbrytande teknologier så är de nya produkterna intuitiva och enkla att använda vilket är ett viktigt steg för att öka attraktionen för längdsporten. Båda varumärkena lanserar nu en komplett längdkollektion för respektive märke. TURNAMIC -Take the right turn.

Det som gör TURNAMIC-paketet så övertygande är användarvänligheten. Tack vare den innovativa Turn Lock mekanismen, är i och ursteg lättare än någonsin tidigare. Vid montering, utmärker sig TURNAMIC med tidsbesparande enkelhet. För första gången någonsin, kan man justera positionen på bindningen utan verktyg på samtliga modeller.

Detta innebär att du kan justera egenskaperna på din klassiska vallningsbara, vallningsfria, skin eller skateskida på ett ögonblick. Genom optimerad inställning får du med dynamik och förbättrad prestanda.

FISCHER SPORTS GMBH
Sedan det grundades 1924 har det österrikiska företaget varit känt för innovation och de senaste teknologierna. Fischer Sports GmbH är leverantör inom alpin och längdskidåkning och specialiserar sig även inom hockey. Fischer Sports är marknadsledande inom längdskidåkning och en av världens största skidproducenter. Huvudkontoret ligger i Ried im Innkreis (Österrike) och produktionen sker i Ried Im Innkreis och Mukachevo (Ukraina). Företagsgruppen inkluderar även det framgångsrika dotterbolaget Löffler, även det lokaliserat till Ried Im Innkreis.

ROSSIGNOL
Rossignol har varit ett symboliskt varumärke för vinter sporter sedan 1907. Rossignol designar och tillverkar en bred samling av högteknologisk utrustning och kläder för både amatörer och experter i utförsåkning, längdåkning och snowboardåkning. Rossignol kan dra nytta av sin unika sakkunskap, sin långa tradition av nyskapande och nära koppling till de största mästarna för att skapa ett fullt sortiment av högteknologiprodukter. Vår syn på vintersporter är inriktad på den intensiva glädjekänslan skidåkning eller snowboardåkning ger och det delade nöjet av oförglömliga upplevelser. Varumärket Rossignol lovar att ge alla skidåkare “Ännu en Bästa Dag”, att se till att alla får en så njutbar och givande tid bland bergen som möjligt, där bergen anses som en ändlös källa till spänning och intensivt nöje.

 

Siste nyheter

Isabel Salén och Markus Lundholm fick kliva upp på pallen på dagens världscuplopp i skidorientering. FOTO: Svenska orienteringsförbundet.

Sköna kvitton för Isabel Salén och Markus Lundholm

Isabel Salén och Markus Lundholm slutade tvåa respektive trea i tisdagens världscuplopp i skidorientering, en medeldistans med masstart. "Fantastiskt", säger Salén. "Jag är jättenöjd", summerar Lund...
Fyra olympiska guldmedaljörer åker Nattvasan på fredag: Marcus Hellner, Gunde Svan, Anna Jönsson Haag och Fredrik Lindström. FOTO: Vasaloppet.

Olympisk guldglans över Nattvasan

På fredag natt körs Nattvasan 90 för fjärde året och Nattvasan 45 för andra året – en magiskt nattlig skidfärd i fäders spår! Bland de drygt 2 200 anmälda finns även fyra olympiska guldmedaljörer. – ...