www.langd.se

Calle Halfvarsson utmanar världsmästaren Johan Olsson vid Torsby Ski Festival. FOTO: Johan Trygg.
Calle Halfvarsson utmanar världsmästaren Johan Olsson vid Torsby Ski Festival. FOTO: Johan Trygg.

Flera toppnamn kommer till Torsby Ski Festival

Nya toppnamn är klara till Torsby Ski Festival 16-18 augusti.
Landslagsåkarna Calle Halfvarsson, Teodor Peterson, Emma Wiken och Stina Nilsson kommer till start. Även skidlegenden Thomas Wassberg kommer till Torsby.
Intresset bland aktiva, media och publik är på topp inför festivalen.

I Bore-loppet på snö kommer favoriten Johan Olsson nu att utmanas av landslagsåkarna Calle Halfvarsson, Teodor Peterson, Lars Nelson och från Team COOP kommer toppåkarna Bill Impola, SK Bores nyförvärv samt Morten Eide Pedersen.

På damsidan är de unga landslagsåkarna Emma Wiken och Stina Nilsson redo för start. Fler namn kommer att presenteras under juli.

Till rullskidskytte-SM är nu landslagets herrar samt även damlaget med Anna Karin Strömstedt och SK Bores egen Elin Mattsson, i spetsen klara. Skidskyttelandslagets utvecklingslag kommer också till start.
 
I idrottscafé Ski Nostalgi kommer skidlegenderna Thomas Wassberg och Anna Olsson tillsammans med bland annat Björn Ferry och Carl Johan Bergman att prata skid- och skidskytte-historia och framtid.

Klara sedan tidigare är för Torsby Ski Festival är Johan Olsson, Anders Södergren, Jens Eriksson, Björn Ferry, Carl Johan Bergman och Fredrik Lindström.

Läs mer om arrangemanget på…

torsbyskifestival.com

 

Siste nyheter

tommy_pod

Podcast med Tommy Höglund

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, intervjuas Vasaloppets sportchef Tommy Höglund. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar.
Ebba Andersson före Frida Karlsson. FOTO: Bildbyrån

Längdlandslaget redo för sommarens tredje läger tillsammans

Det har blivit en annorlunda sommar för längdlandslaget. Istället för att åka utomlands på läger har det istället blivit träningsorter hemma i Sverige och idag ansluter åkarna till Sollefteå för en o...
I vinter är Åsarna Ski Marathon ett Visma Ski Classics Challengers event. FOTO: Åsarna IK.

Åsarna Ski Marathon blir ett Visma Ski Classics Challengers event

13 februari är det dags för 13:e upplagan av Åsarna Ski Marathon. I vinter blir loppet för första gången ett Visma Ski Classics Challengers event. Det är guldglans på loppet med Thomas Wassberg som b...