Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Öystein ”Pölsa” Pettersen utmanar ett gäng Vasaloppsvinnare i Skinnarloppet på söndag. Här är ”Pölsa” vid seger i La Diagonela. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Öystein ”Pölsa” Pettersen utmanar ett gäng Vasaloppsvinnare i Skinnarloppet på söndag. Här är ”Pölsa” vid seger i La Diagonela. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Flera Vasaloppsvinnare till Skinnarloppet

Skinnarloppet på söndag, som är final på långloppscupen Björn Dählie Ski Challenge, har lockat ett fantastiskt starkt startfält.
Klara är en trio norska Vasaloppsvinnare som John Kristian Dahl, Anders och Jörgen Aukland. En annan norrman får kanske gälla som favorit efter sin fina säsong, nämligen Öystein ”Pölsa” Pettersen.

Tävlingsledaren Evert Ryen i Malungs IF är förstås glad och nöjd med så starka åkare till start.

– Det blir en stor skidfest i Malung och vi har superfina spår, meddelar Evert.

Team United Bakeries kommer till start med förra årets Vasaloppsvinnare John Kristian Dahl. John Kristian som var tvåa på Skinnarloppet i fjol har kommit tillbaka starkt trots lång sjukdomsperiod under hösten.

Med sig har han sin förre sprintkompis ”Pölsa” som vinter vunnit La Diagonela och varit trea på Marcialonga och vann Holmenkollmarsjen. I laget har man också unge Tore Björset Berdal, tvåa i König Ludvig Lauf och femma i Marcialonga denna säsong. Från de ”norska bagarna” kommer också Vetle Thyli och Arne Post.

Team Santander ställer upp med Anders och Jörgen Aukland men också Marcialongavinnaren Tord Asle Gjerdalen. Svenskduon i teamet Jens Eriksson, som vann loppet i fjol, och Jerry Ahrlin samt unge norrmannen Anders Nygård står också på startlinjen i Malung.

SK Bores och Team Coops Bill Impola som så snöpligt åkte fel i ledning på La Diagonela ställer också upp på Skinnarloppet och har med sig bröderna Bob och Jack som åkte starkt på de svenska långloppen i vinter.

Eventuellt blir det ytterligare en Vasaloppsvinnare till start. Oskar Svärd, Tvärreds IF och Team Coop kommer eventuellt.

Läs mer om Skinnarloppet här.

Siste nyheter

Nu finns ett stomprogram för rullskidtävlingar 2020 his Svenska skidförbundet. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Stomprogram rullskidor 2020

Svenska Skidförbundets arbetsgrupp för rullskidor har fastställt 2020 års stomprogram för rullskidor. Stomprogrammet innehåller de största rullskidstävlingarna i landet kommande sommar samt datum för...
Linn Sömskar blev bäst av de svenska åkarna i Skandinaviska cupen som tvåa. FOTO: Bildbyrån/Vegard Wivestad Grött.

Slutresultat i Skandinaviska cupen

Säsongens Skandinaviska Cup avslutades efter att sex deltävlingar genomförts under vintern. Bästa svenska åkare i cupen var Linn Sömskar, IFK Umeå och Maria Nordström, Borås SK, som blev tvåa och tre...