www.langd.se

Öystein ”Pölsa” Pettersen utmanar ett gäng Vasaloppsvinnare i Skinnarloppet på söndag. Här är ”Pölsa” vid seger i La Diagonela. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Öystein ”Pölsa” Pettersen utmanar ett gäng Vasaloppsvinnare i Skinnarloppet på söndag. Här är ”Pölsa” vid seger i La Diagonela. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Flera Vasaloppsvinnare till Skinnarloppet

Skinnarloppet på söndag, som är final på långloppscupen Björn Dählie Ski Challenge, har lockat ett fantastiskt starkt startfält.
Klara är en trio norska Vasaloppsvinnare som John Kristian Dahl, Anders och Jörgen Aukland. En annan norrman får kanske gälla som favorit efter sin fina säsong, nämligen Öystein ”Pölsa” Pettersen.

Tävlingsledaren Evert Ryen i Malungs IF är förstås glad och nöjd med så starka åkare till start.

– Det blir en stor skidfest i Malung och vi har superfina spår, meddelar Evert.

Team United Bakeries kommer till start med förra årets Vasaloppsvinnare John Kristian Dahl. John Kristian som var tvåa på Skinnarloppet i fjol har kommit tillbaka starkt trots lång sjukdomsperiod under hösten.

Med sig har han sin förre sprintkompis ”Pölsa” som vinter vunnit La Diagonela och varit trea på Marcialonga och vann Holmenkollmarsjen. I laget har man också unge Tore Björset Berdal, tvåa i König Ludvig Lauf och femma i Marcialonga denna säsong. Från de ”norska bagarna” kommer också Vetle Thyli och Arne Post.

Team Santander ställer upp med Anders och Jörgen Aukland men också Marcialongavinnaren Tord Asle Gjerdalen. Svenskduon i teamet Jens Eriksson, som vann loppet i fjol, och Jerry Ahrlin samt unge norrmannen Anders Nygård står också på startlinjen i Malung.

SK Bores och Team Coops Bill Impola som så snöpligt åkte fel i ledning på La Diagonela ställer också upp på Skinnarloppet och har med sig bröderna Bob och Jack som åkte starkt på de svenska långloppen i vinter.

Eventuellt blir det ytterligare en Vasaloppsvinnare till start. Oskar Svärd, Tvärreds IF och Team Coop kommer eventuellt.

Läs mer om Skinnarloppet här.

Siste nyheter

Frida Karlsson har en bra träningssommar bakom sig och ser fram emot VM-vintern. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

”I framtiden kommer jag inte vara fullt nöjd som tvåa”

Förra säsongen var en berg- och dalbana för Frida Karlsson. I början på december stoppades hon från tävlande då hon inte uppfyllde Svenska skidförbundets hälsokrav. Två månader senare var hon tillbak...
hemmavasan_live

Hemmavasan Live 15 augusti - tablå och hålltider

Över 13 300 deltagare är just nu anmälda till något av loppen i Hemmavasan 15–22 augusti 2020 som i år ersätter Vasaloppets sommarvecka. Med start 08.45 lördag 15 augusti bjuder Vasaloppet.TV på en n...
Charlotte Kalla, Anna Dyvik och Hanna Falk är några av landslagsåkarna som tävlar på rullskidor i Trollhättan i slutet på augusti. FOTO: Svenska skidförbundet.

SVT livesänder från rullskidstävlingarna i Trollhättan

Saknar du att se de svenska skidstjärnorna på TV. Snart behöver du inte vänta längre. SVT kommer att sända två rullskidlopp under Alliansloppet Action Week i Trollhättan med de svenska landslagsåkarna...