Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
EMIL JÖNSSON och Robin Bryntesson framför längdlandslagets eget flygplan: Swedish Ski Force No 1. Foto: MALIN NORELL, SSF

EMIL JÖNSSON och Robin Bryntesson framför längdlandslagets eget flygplan: Swedish Ski Force No 1. Foto: MALIN NORELL, SSF

Flygande start för längdlandslaget

Längdlandslaget siktar mot stjärnorna i vinter. Och man gör det med hjälp av ett eget flygplan- Swedish Ski Force No 1.
- Det här blir bokstavligt talat ett lyft för oss. Specialchartrade resor till flera världscuptävlingar gör att vi vinner tid, kraft och energi, säger OS-hoppet Emil Jönsson, 24.

Förra säsongen revolutionerade längdlandslaget skidvärlden genom att presentera en unik vallningslastbil. Lastbilen väckte stor uppmärksamhet och gav landslaget många fördelar när den rullade runt på världscupcirkusen, och VM i Liberec, som en mobil arbetsplats, lastad med 600 par skidor,  stavar och vallor.
Nu är uppföljaren här: Ett flygplan – Swedish Ski Force No 1. Planet är specialdesignat med längdlandslagets gul-blå skidprofil, precis som vallningslastbilen.
Nyligen fick landslagsåkarna reda på att de fått ett nytt vapen i kampen mot norrmän, finländare och övrig världselit. Det blev tummen upp!
- Ett tufft, läckert och komfortabelt plan. Vi känner oss redan som kungar när vi får den här möjligheten att ta oss till och från flera världscuptävlingar, säger sprintfantomerna Emil Jönsson och Robin Bryntesson.
Båda OS-hoppen fanns ombord på premiärturen när den nya landslagskärran körde inrikesflighten Bromma-Östersund/Åre Airport.
 Det är hårdsatsande flygbolaget NextJet som gått in som sponsor för längdlandslaget och erbjudit sina tjänster att köra specialchartrade turer med landets vassaste skidåkare ombord.
- Avtalet med NextJet betyder att vi på kort varsel kan transportera åkare till och från tävlingar i Norden och Europa. Tidsvinsterna blir stora. Vi slipper sega väntetider på flygplatser och omständliga biljettbokningar. Dessutom minimerar vi riskerna att få med oss baciller från andra resenärer, säger Johan Sares, marknadschef för längdlandslaget.
- Vi är glada om vi kan bidra till skidlandslagets framgångar och segrar. Särskilt roligt är att 13 av de 15 landslagsåkarna kommer från Jämtland och att de andra två också kommer från platser i NextJets linjenät, säger NextsJets vd, jämtlänningen Magnus Ivarsson.

Senaste nyheterna