Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
ARILD MONSEN på nästa års OS-arena i Whistler. Nu kommer han kanske tillbaka - som svensk sprinttränare… Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN

ARILD MONSEN på nästa års OS-arena i Whistler. Nu kommer han kanske tillbaka - som svensk sprinttränare… Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN

Från sparken i Kanada till svensk tränare?

Norrmannen Arild Monsen har nästan inte hunnit hem från att ha fått sparken som landslagstränare i Kanada innan han lanseras som ny sprinttränare för det svenska landslaget.
Han bekräftar själv att han träffat de svenska åkarna.

- Inget är undertecknat, men vi är i sista fasen. I tisdags träffade jag åkarna och det gick väldigt bra, säger Arild Monsen till TT.
Efter påtryckningar från både de aktiva och SOK kommer skidförbundet att anställa en sprinttränare inför OS i Vancouver nästa säsong. Ola Rawald var ett naturligt val, men tackade nej. Inge Bråten var önskad av många åkare, men han tar istället över Kanada efter Monsen.
Nu kan det alltså istället bli Arild Monsen, en kille som rört sig i den internationella skidmiljön i många år. Först som aktiv, sedan som TD och arrangör och nu på senare år som tränare. Innan han tog över Kanada (där han var i ett år), tränade Monsen Team Trøndelag hemma i Norge. Det är hans största framgång som tränare.
Monsen är född den 5 april 1962 och som aktiv åkare blev han världsmästare i stafett i Seefeld 1985 där han bildade lag tillsammans med Pål Gunnar Mikkelsplass, Tor Håkon Holte och Ove Aunli. Han slutade också 7:a på 15 kilometer i samma mästerskap.
Arild Monsen kommer från Molde och han deltog i landslaget i perioden 1982-1990. I den perioden åkte han tre VM och senare var han med som vallare i norska landslaget i åren 1993-1997. Från 1997 till 2006 var han bland annat TD i världscupen och en period också tävlingsledare i Holmenkollen.
Monsen hade planerat att flytta till Canmore det sista året innan OS och enligt vad langd.se erfar hade hans fru tagit ledigt från jobbet för att följa med.
Nu kanske det blir Sverige istället…


 

Senaste nyheterna

Anton Karlsson fortsätter inom Visma Ski Classics. Nu som Sports Manager i företaget Wsportsmedia, som driver Visma Ski Classics. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Anton Karlsson fortsatt en del av Visma Ski Classics

Nyligen kom beskedet att Anton Karlsson, Lager 157 Ski Team, avslutar sin karriär. Vasaloppstvåan försvinner dock inte från Visma Ski Classics. Karlsson blir anställd som Sports Manager av Wsportsmed...
recap_XI_cover

Podcast – Recap Visma Ski Classics säsong XI

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så sammanfattar Teemu Virtanen säsong XI tillsammans med Visma Ski Classics VD David Nilsson och Vasaloppstvåan Anton Karlsson som nylige...
Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...