Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Fredrik Andersson blev åtta U23-VM:s masstart över tre mil. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.
Fredrik Andersson blev åtta U23-VM:s masstart över tre mil. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Fredrik Andersson åtta på masstarten vid U23-VM

Norge dominerade herrarnas masstartslopp i fri stil över 30 kilometer vid U23-VM med fyra åkare topp sex. Vann gjorde Harald Östberg Amundsen drygt sju sekunder före ryssen Sergey Ardashev. Fredrik Andersson var bäst av de svenska killarna med en åttondeplats.

Fredrik Andersson låg en bit ner i fältet till en början och passerade som 23:a efter 8 kilometer. Men Sollefteååkaren avancerade i fältet och åkte i mål som åtta drygt tre minuter bakom segraren.

Eric Rosjö blev andre svensk på 20:e plats. Leo Johansson åkte i mål som 29:a och Jonas Eriksson slutade på 42:a plats.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Stomprogrammet för rullskidor 2020 har blivit uppdaterat. FOTO: Längd.se.

Uppdaterat stomprogram rullskidor 2020

På grund av att världscupens tävlingsprogram för 2020 har uppdaterats så ändras stomprogrammet för rullskidor. Stomprogrammet innehåller de största rullskidstävlingarna i landet samt datum för världsc...
Podcasten Lagom Kondition med Niklas Bergh och Vasaloppscoachen Erik Wickström har Max Novak som gäst i senaste avsnittet. FOTO: Lagom Kondition.

Max Novak berättar om sin träning

I vintras slog Max Novak igenom med dunder och brak i Visma Ski Classics. I veckans avsnitt av podcasten Lagom Kondition berättar han om träningen som fick honom att etablera sig i långloppseliten.