Frida Karlsson flyttas tillbaka till fjärde plats på fredagens sprint i Tour de Ski sedan Slovenien överklagat Anamarija Lampic diskning. FOTO: Erik Mårtensson/Bildbyrån.

Frida Karlsson flyttas tillbaka till fjärde plats på fredagens sprint i Tour de Ski sedan Slovenien överklagat Anamarija Lampic diskning. FOTO: Erik Mårtensson/Bildbyrån.

Frida Karlsson tappar fredagens pallplats

Frida Karlsson blev trea i den inledande sprinten på Tour de Ski i fredags sedan slovenskan Anamarija Lampic flyttades ner till sjätte plats i finalen efter att ha blivit dömd för ombstruktion på Nadine Fähndrich i finalen.
Slovenien överklagade dock beslutet som nu ändrats och därmed flyttas Frida flyttas tillbaka till fjärdeplatsen.

Sloveniens första överklagan avslogs men nu meddelar Internationella skidförbundet, FIS att Lampic åter ska räknas som tvåa i finalen bakom segraren Linn Svahn.

Det här påverkar damernas jaktstart som startar idag 15.25 på följande sätt: Svahn får starta 19 sekunder före Diggins, i stället för 13, och 20 sekunder i stället för 18 före Frida Karlsson.

– Det här var väntat. Det var en situation som Lampic inte rådde för. Jag trodde det skulle bli så. Frida hade sin pallplats som hon tappar, det är väl det sorgligaste. Men det gör väl inget för totalen. Frida har bra läge ändå, kommentar Sveriges landslagschef Anders Byström för Sportbladet.

Senaste nyheterna

Johan Häggström, Oskar Svensson, William Poromaa och Jens Burman på torsdagens presskonferens inför fredagens VM-stafett. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Startlista VM Oberstdorf – stafett herrar torsdag

I morgon fredag är det dags för herrstafetten vid VM i Oberstdorf, Tyskland. Starten går 13.15. Sverige ställer upp med följande fyra åkare: Johan Häggström, Oskar Svensson, Jens Burman och William Po...
Svensk glädje sedan Elvira Öberg spurtat Sverige till seger på stafetten i Nove Mesto. FOTO: Philip Brem, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettsuccé för de svenska skidskyttetjejerna

Kvartetten Mona Brorsson, Hanna Öberg, Linn Persson och Elvira Öberg vann skidskyttestafetten i Nove Mesto på torsdagen. Med segern säkrade de också en totalseger i stafett-världscupen.. – Jag är så...
Norsk glädje och svensk besvikelse på samma bild efter damernas VM-stafett. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

En mardrömsstafett för Sverige

Talesättet stafett är stafett fick alla svenska längdåkningsfans känna på idag. Sverige var storfavoriter på damstafetten på VM i Oberstdorf men slutade på sjätte plats två minuter bakom segrande Norg...