Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Frida Karlsson står över världscupen i Lahtis för men räknar med start i Falun. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Frida Karlsson står över världscupen i Lahtis för men räknar med start i Falun. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Frida Karlsson tillbaka i spåret - men avstår Lahtis

Längdlandslaget landade på måndagen i Sverige nöjda och glada efter en framgångsrik omstart av tävlingssäsongen i samband med Tour de Ski.
Frida Karlsson, som tvingades avbryta touren, träffade omedelbart det medicinska teamet för att undersöka omfattningen av den skada om hon ådrog sig på hotellrummet inför den fjärde etappen i Toblach.
– För att vara helt på säkra sidan och inte stressa igång något kommer jag stå över Lahtis för att vara 100 procent redo för fajt på hemmaplan i Falun helgen därpå, meddelar Frida Karlsson i ett pressmeddelande för Svenska skidförbundet.

Läget är positivt och under kontroll. Som det ser ut så kan Frida Karlsson återgå i träning utan några större inskränkningar. Det blir dock ingen start på världscupen i Lahtis 23-24 januari.

– Det känns bra ändå. Den här veckan blir det lite fokus på rehab men jag kan i stort sett träna på som vanligt. För att vara helt på säkra sidan och inte stressa igång något kommer jag stå över Lahti för att vara 100 procent redo för fajt på hemmaplan i Falun helgen därpå, säger Frida Karlsson.

Det var på förmiddagen innan den fjärde etappen som Frida Karlsson tränade chins på rummet när dörrfodret släppte och hon föll till golvet. Karlsson fortsatte att tävla men valde att avstå de två sista tävlingsdagarna i Val di Fiemme då hon kände att hon inte kunde göra sig själv rättvisa.

– Det känns bra att skadan inte verkar vara så allvarlig för Frida. Nu kommer hon ha en tät dialog med tränarna och det medicinska teamet som följer förloppet framåt och ser till att hon har en bra plan för att kunna tävla igen i Falun, säger landslagschefen Anders Byström.

Senaste nyheterna

startlistbild_eld

Startlistor Engadin La Diagonela

Lördag morgon är det dags för en efterlängtad start på Visma Ski Classics säsong XI. Du ser loppet på kanal 9 där Roberto Vacchi och Oskar Svärd kommenterar. Sändningen startar 08.00. Startlistor finn...
Sebastian Samuelsson förde upp Sverige från elfte till sjunde plats på stafetten i Oberhof. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettseger till Frankrike – Sverige sjua

Martin Ponsiluoma bommade bort Sveriges chanser till en framskjuten placering på stafetten i Oberhof. Sebastian Samuelsson avancerade dock från elfte till sjunde plats på slutsträckna. Frankrike vann...