www.langd.se

Karin Österberg och Frida Karlsson fick träffa idolen Petter Northug på Sommereventyret i Meråker i somras. FOTO: Adam Johansson.
Karin Österberg och Frida Karlsson fick träffa idolen Petter Northug på Sommereventyret i Meråker i somras. FOTO: Adam Johansson.

Frida och Karin trivdes på Sommereventyret

Skidläger för unga finns det gott om runt om i Sverige.
Trots det valde vännerna Frida och Karin att bege sig till landet i väst för att delta i Sommereventyret i Meråker.
Ett lite mer annorlunda skidläger, enligt dem själva.

Sommereventyret arrangeras varje år, två gånger i juli samt två gånger i augusti och pågår i en knapp vecka. Kompisarna Frida och Karin valde att åka till Norge en vecka i augusti för att delta på lägret tillsammans med cirka 400 andra ungdomar i åldrarna 11 till 16 år.

Tillsammans med skidåkare, skidskyttar, fotbollsspelare samt handbollsspelare bodde de tillsammans i anslutning till både rullskidbana, fotbollshall och terrängspår.

– Det var just det här som var lite annorlunda. I vanliga fall brukar vi vara på läger enbart med skidåkare och vi brukar inte alls vara så här många, förklarar Frida och Karin.

frida_karin.jpg
Frida och Karin på glatt humör efter fjälltur. FOTO: Adam Johansson.

Tjejerna kommer från skidmetropolen Sollefteå och hade fått nys om lägret genom Karins syster.

– Min syster har tidigare jobbat på lägret och rekommenderade mig att åka dit, så jag tog med mig Frida. Nästa år ska vi få med oss fler svenskar för det här får man ju inte missa, säger Karin.

Ett läger med riktigt hård träning men samtidigt mycket fokus på glädjen och gemenskapen. Tre träningspass om dagen stod på programmet. Ett pass om dagen var lite mer lekform och inte lika intensiv träning.
Men det var de hårdaste passen som var de roligaste förklarar tjejerna. Myrintervallerna som kanske var det hårdaste passet på hela veckan i riktigt mjuk och lerig terräng var alltså också det roligaste.

– Vi har kört myrintervaller förut men det var mycket mer lera här i Norge, och det var riktigt kul berättar tjejerna.

linahultin_ungd.jpg
Lina Hultin var en av flera svenska ledare på lägret. FOTO: Adam Johansson.

Snart drar skidsäsongen igång för duon igen. Sommaren har för det mesta tillbringats på fotbollsplanen och i löparskogen.
Innan skidsäsongen tar över ska Frida först försöka ta sin femte raka vinst i Lidingöloppet. Därefter blir det fokus mot framförallt USM och Folksam Cup men självklart en massa andra tävlingar där emellan.

Sommereventyret i Meråker - Norges största idrottskola
Ålder: 10-15 år
Egen juniorvecka: 15-19 år
Idrott: Längd, skidskytte, Handboll, Fotboll, Skytte
1500 utövare fördelat på 4 veckor
www.sommereventyret.no

northug_sprint.jpg
Tänk att få sprinta med Petter Northug. FOTO: Öyvind Johnsen.

norska_fjell.jpg
Fin vy över norska fjäll. FOTO: Adam Johansson.

konc_rull.jpg
Full koncentration under rullskidträning. FOTO: Adam Johansson.

Kolla in film från Sommereventyret:

Siste nyheter

teamramudden_20_21

Team Ramudden tror på segrar – men viktigast är att ha kul

Visma Ski Classics fortsätter att presentera teamen inför säsong IX. Nu har turen kommit till svenska Team Ramudden. Teamet kan se tillbaka på en mycket framgångsrik säsong X. Lina Korsgren vann Vasa...
tommy_pod

Podcast med Tommy Höglund

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, intervjuas Vasaloppets sportchef Tommy Höglund. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar.
Ebba Andersson före Frida Karlsson. FOTO: Bildbyrån

Längdlandslaget redo för sommarens tredje läger tillsammans

Det har blivit en annorlunda sommar för längdlandslaget. Istället för att åka utomlands på läger har det istället blivit träningsorter hemma i Sverige och idag ansluter åkarna till Sollefteå för en o...