Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Lilla SS avgörs på VM-stadion i Faluns i helgen och runt 800 ungdomar kommer till start. FOTO: Lilla SkidSpelen.

Lilla SS avgörs på VM-stadion i Faluns i helgen och runt 800 ungdomar kommer till start. FOTO: Lilla SkidSpelen.

Full fart med Lilla Skidspelen i VM-spåren

Årets Lilla SkidSpelen (Lilla SS) avgörs på VM-stadion 12-13 mars. Cirka 800 ungdomar från hela Sverige väntas under helgen till Riksskidstadion på Lugnet i Falun.
– Lilla SkidSpelen är en populär tävling och vi kan med glädje konstatera att Skid-VM i Falun har bidragit till att öka intresset kring skidsporten, säger Tobias Eklund, tävlingsledare, Falu IK Skidor.

– Vi ser fram emot en fullspäckad skidhelg med spännande tävlingar för duktiga ungdomar från hela landet, fortsätter Eklund.

– Vi har även internationella deltagare från Norge, Finland, Italien och Tyskland vilket givetvis är jätteskoj. Vi kommer att använda delar av VM-spåren från Falun2015, dock inte Mördarbacken. Det här är en av årets höjdpunkter för oss inom Falu IK, avslutar tävlingsledaren.

På lördagen genomförs en tävling i fri teknik med första start kl 11:00. På söndagen körs en tävling masstart, fri stil följt av sprintstafett och första starten går kl 10:00.

Mer info på tävlingens webbsida här.

Senaste nyheterna

Fullt fokus från Hanna Öberg och ny seger. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Båda syskonen Öberg på pallen

Hanna Öberg tog andra raka sprintsegern i världscupen och samtidigt åkte systern Elvira in som trea. – Det känns bara helt fantastiskt. Min känsla på skjutvallen, jag är verkligen trygg där, sa Hanna...
Martin Ponsiluoma åkte fort i Kontiolahti. Trots tre bommar slutade han på nionde plats. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Tionde segern för Tarjei Bö – snabb Ponsiluoma nia

Det blev äldre brodern Bö, Tarjei, som vann sprinten vid världscupen i skidskytt i Kontiolahti på torsdagseftermiddagen. Martin Ponsiluoma flög fram i spåret och trots tre bom slutade han på nionde p...