Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
SK Bores ordförande Hans Carlsson hälsar Gabriel Thorn välkommen till den hårdsatsande värmlandsklubben. FOTO: SK Bore.

SK Bores ordförande Hans Carlsson hälsar Gabriel Thorn välkommen till den hårdsatsande värmlandsklubben. FOTO: SK Bore.

Gabriel Thorn till SK Bore

SK Bore Torsby förstärker sitt elit lag med nyförvärvet Gabriel Thorn från Bengtsfors.
– Gabriel är en ung och utvecklingsbar senior som vi har haft ögonen på de senaste åren, säger SK Bores ordförande Hans Carlsson.

Gabriel, som blir 23 år till sommaren, var till exempel nia på SM-femmilen i Umeå i slutet på mars. På SM 15 kilometer i Söderhamn tidigare på vintern gjorde han också ett starkt lopp och slutade på elfte plats. På Vasaloppet blev Gabriel 36:a och 15:e svensk.

– Vi är mycket glada att Gabriel har skrivit på för SK Bore Torsby för de närmaste två åren, säger Hans Carlsson.

Gabriel har att brås på då hans pappa Jan-Erik under flera år tillhörde världseliten i skidorientering. Han blev stafettvärldsmästare och individuell silvermedaljör på VM i Avesta 1980. Jan-Erik var samtidigt en mycket duktig längdåkare med framskjutna placeringar på SM-femmilen.

Senaste nyheterna

Britta Johansson Norgren är ute efter revansch och nya segrar i Visma Ski Classics kommande vinter. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Johansson Norgren vill ha revansch

Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team, hade chansen att vinna Visma Ski Classics totalt för sjätte säsongen i rad i vintras. Köldskadorna hon fick på säsongens första lopp, Engadin La Diagonela...
Det blir fler och fler damåkare i Visma Ski Classics. När säsong XI sammanfattas så är 33 procent av Pro Teamens åkare damer.

Rekordmånga damåkare i Visma Ski Classics

När Visma Ski Classics säsong XI sammanfattas kan vi dra slutsatsen att andelen damåkare i Pro Touren ökar. Nu är 33 procent av Pro Teamens åkare damer - mer än någonsin tidigare och det är ett nytt r...