SK Bores ordförande Hans Carlsson hälsar Gabriel Thorn välkommen till den hårdsatsande värmlandsklubben. FOTO: SK Bore.

SK Bores ordförande Hans Carlsson hälsar Gabriel Thorn välkommen till den hårdsatsande värmlandsklubben. FOTO: SK Bore.

Gabriel Thorn till SK Bore

SK Bore Torsby förstärker sitt elit lag med nyförvärvet Gabriel Thorn från Bengtsfors.
– Gabriel är en ung och utvecklingsbar senior som vi har haft ögonen på de senaste åren, säger SK Bores ordförande Hans Carlsson.

Gabriel, som blir 23 år till sommaren, var till exempel nia på SM-femmilen i Umeå i slutet på mars. På SM 15 kilometer i Söderhamn tidigare på vintern gjorde han också ett starkt lopp och slutade på elfte plats. På Vasaloppet blev Gabriel 36:a och 15:e svensk.

– Vi är mycket glada att Gabriel har skrivit på för SK Bore Torsby för de närmaste två åren, säger Hans Carlsson.

Gabriel har att brås på då hans pappa Jan-Erik under flera år tillhörde världseliten i skidorientering. Han blev stafettvärldsmästare och individuell silvermedaljör på VM i Avesta 1980. Jan-Erik var samtidigt en mycket duktig längdåkare med framskjutna placeringar på SM-femmilen.

Senaste nyheterna

I dag är det sjunde dagen på Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko – Utsjoki och etappmålet är Rovaniemi. FOTO: Petri Ikävalko/Kestavyysurheilu.fi.

Virtanen på väg mot Rovaniemi

Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko - Utsjoki, från södra till norra Finland fortskrider. I går fick han dela upp etappen mellan Uleåborg och Kemi i två omgångar på grund av kraftig nederbörd. Idag...
Emma Ribom i samband med vårens SM i Kalix, på hennes gamla hemmabana. FOTO: Hans Olsson.

Ribom: ”Säsongen var som en berg- och dalbana”

Den senaste säsongen upplevde Emma Ribom, 23, som en berg och dalbana. Höjdpunkten var tredjeplatsen på sprinten i Val di Fiemme under Tour de Ski. Hennes första pallplats i världscupen. I många lopp...
Emma Dahlgren har fått rollen som tränare och coach hos hårdsatsande långloppslaget Team Curira. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Dahlgren gläds över tränaruppdraget i Team Curira

28-åriga Emma Dahlgren från Värmland är en del i långloppslaget Team Curiras satsning mot Visma Ski Classics säsong XII. Direkt efter tre års utbildning vid tränarprogrammet i Örebro fick hon möjligh...