Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Tord Asle Gjerdalen lanserar i dag sitt nya långloppsteam Team XPND Fuel of Norway. Med som stöttepelare i teamet är tidigare världscupprofilerna Astrid Uhrenholdt Jacobsen och Eirik Brandsdal.

Tord Asle Gjerdalen lanserar i dag sitt nya långloppsteam Team XPND Fuel of Norway. Med som stöttepelare i teamet är tidigare världscupprofilerna Astrid Uhrenholdt Jacobsen och Eirik Brandsdal.

Gjerdalen lanserar nytt långloppsteam

Efter flera år i Team Ragde Eiendom så stod Tord Asle Gjerdalen utanför bröderna Auklands lag efter Visma Ski Classics säsong X. Nu lanserar dock Gjerdalen ett nytt lag - Team XPND Fuel of Norway.
– Jag är väldigt glad över att ha ett team nu och bygga upp något nytt, säger Gjerdalen.

Tord Asle Gjerdalen har själv varit en av de dominerande åkarna i Visma Ski Classifs under flera år med totalseger både säsong VIII och VII. Förra vintern, säsong X, blev han tvåa bakom dåvarande teamkompisen Andreas Nygaard.

Nu är det nya tider och Gjerdalen satsar vidare mot nya segrar i Team XPND Fuel of Norway. Med på laget finns tidigare minst sagt välmeriterade världscupåkare som Astrid Uhrenholdt Jacobsen och Eirik Brandsdal. Duon är dock med som stöttepelare i teamet och inte som fullt ut satsande åkare.

– Varken Astrid eller Eirik har planer på att göra comeback men de ska vara med och hjälpa till på andra sätt. De ska kunna hjälpa nya unga åkare, inspirera och till exempel få fler tjejer att åka Birken. Jag tycker det är härligt att de vill bidra min sin erfarenhet, säger Gjerdalen.

Tord själv satsar vidare för fullt i det nya teamet som är en utveckling av Team XPND, men nu under namnet Team XPND Fuel of Norway. I tidigare Team XPND var bland annat Ingeborg Dahl och Kristoffer Nielsen med och de ingår också i det nya laget.

Under uppbyggnaden av det nya teamet har Gjerdalen fortsatt att förbereda sig inför säsong XI på ett bra sätt.

– Jag har gjort mycket av det jag planerat så det känns bra. Sedan tävlingsprogrammet ändrades har jag styrt om min plan lite för att vara redo i januari, avslutar Gjerdalen.

Team XPND Fuel of Norway - Visma Ski Classics säsong XI:
Astrid Uhrenholdt Jacobsen
Ingeborg Dahl
Kristoffer Nielsen
Eirik Brandsdal 
Tord Asle Gjerdalen
Nils Kjetil Tronrud
Erling Søraker

Senaste nyheterna

startlistbild_eld

Startlistor Engadin La Diagonela

Lördag morgon är det dags för en efterlängtad start på Visma Ski Classics säsong XI. Du ser loppet på kanal 9 där Roberto Vacchi och Oskar Svärd kommenterar. Sändningen startar 08.00. Startlistor finn...
Sebastian Samuelsson förde upp Sverige från elfte till sjunde plats på stafetten i Oberhof. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettseger till Frankrike – Sverige sjua

Martin Ponsiluoma bommade bort Sveriges chanser till en framskjuten placering på stafetten i Oberhof. Sebastian Samuelsson avancerade dock från elfte till sjunde plats på slutsträckna. Frankrike vann...