Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Tord Asle Gjerdalen lanserar i dag sitt nya långloppsteam Team XPND Fuel of Norway. Med som stöttepelare i teamet är tidigare världscupprofilerna Astrid Uhrenholdt Jacobsen och Eirik Brandsdal.

Tord Asle Gjerdalen lanserar i dag sitt nya långloppsteam Team XPND Fuel of Norway. Med som stöttepelare i teamet är tidigare världscupprofilerna Astrid Uhrenholdt Jacobsen och Eirik Brandsdal.

Gjerdalen lanserar nytt långloppsteam

Efter flera år i Team Ragde Eiendom så stod Tord Asle Gjerdalen utanför bröderna Auklands lag efter Visma Ski Classics säsong X. Nu lanserar dock Gjerdalen ett nytt lag - Team XPND Fuel of Norway.
– Jag är väldigt glad över att ha ett team nu och bygga upp något nytt, säger Gjerdalen.

Tord Asle Gjerdalen har själv varit en av de dominerande åkarna i Visma Ski Classifs under flera år med totalseger både säsong VIII och VII. Förra vintern, säsong X, blev han tvåa bakom dåvarande teamkompisen Andreas Nygaard.

Nu är det nya tider och Gjerdalen satsar vidare mot nya segrar i Team XPND Fuel of Norway. Med på laget finns tidigare minst sagt välmeriterade världscupåkare som Astrid Uhrenholdt Jacobsen och Eirik Brandsdal. Duon är dock med som stöttepelare i teamet och inte som fullt ut satsande åkare.

– Varken Astrid eller Eirik har planer på att göra comeback men de ska vara med och hjälpa till på andra sätt. De ska kunna hjälpa nya unga åkare, inspirera och till exempel få fler tjejer att åka Birken. Jag tycker det är härligt att de vill bidra min sin erfarenhet, säger Gjerdalen.

Tord själv satsar vidare för fullt i det nya teamet som är en utveckling av Team XPND, men nu under namnet Team XPND Fuel of Norway. I tidigare Team XPND var bland annat Ingeborg Dahl och Kristoffer Nielsen med och de ingår också i det nya laget.

Under uppbyggnaden av det nya teamet har Gjerdalen fortsatt att förbereda sig inför säsong XI på ett bra sätt.

– Jag har gjort mycket av det jag planerat så det känns bra. Sedan tävlingsprogrammet ändrades har jag styrt om min plan lite för att vara redo i januari, avslutar Gjerdalen.

Team XPND Fuel of Norway - Visma Ski Classics säsong XI:
Astrid Uhrenholdt Jacobsen
Ingeborg Dahl
Kristoffer Nielsen
Eirik Brandsdal 
Tord Asle Gjerdalen
Nils Kjetil Tronrud
Erling Søraker

Senaste nyheterna

Harald Östberg Amundsen slog Johannes Hösflot Kläbo vid norska cupen i Lillehammer. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Johaug och Östberg Amundsen vann i Lillehammer

Norska cupen fortsatte på lördagen med fristilslopp i Lillehammer. Therese Johaug vann programenligt i damklassen och på herrsidan var U23-världsmästaren Harald Östberg Amundsen.
Segern på vann jaktstarten i Kontiolahti var Sebastian Samuelssons första i världscupen. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Sebastian Samuelsson vann jaktstarten i Kontiolahti

En bom och snabb skidåkning förde Sebastian Samuelsson från 18:e plats till seger på jaktstarten i Kontiolahti. Samuelssons första världscupseger! Duon kom samtidigt till sista skyttet. Samuelsson mi...
pod_maccan

Podcast med Marcus Johansson

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, långloppsåkaren Marcus Johansson, Lager 157 Ski Team. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar.