Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Nu ger Hans Olav Hamran ut sin bok om vallning även i pappersform.
Nu ger Hans Olav Hamran ut sin bok om vallning även i pappersform.

God gli – från e-bok till papper

Norska skidåkapappan Hans Olav Hamran började skriva om valla för föräldrarna i den lokala skidklubben. Det var en omfattande uppgift. I vallabodarna håller de flesta på sina hemligheter.
Hamran tillbringade sju år för att knäcka koden. Nu vill han dela den med andra, och boken God glid är resultatet.

Tester som författaren har gjort visar att ett överraskande stort antal produkter och metoder har liten funktion och fint kan ersättas av enklare och billigare förfaranden.

I boken lär han dig att på ett enkelt sätt hur man lägger glid- och fästvalla för motionstur, träningspass och tävling . Boken har enkla, beprövade vallatabeller för alla förhållanden. Använder du dessa får du skidor med bra fäste och fint glid!

Dessutom finns det 21 korta valla-videos tillgängliga via en gratis app som kan laddas ner till alla smartphones och surfplattor (både iPhone och Android).

Det gå även se alla vallafilmerna på www.gyldendal.no/godglid.
Där finns också flera noter med länkar.

Om författaren:
Hans Olav Hamran debuterade med den självpublicerade e-boken God gli hösten 2012. Den toppade listan över mest sålda böcker på iTunes i Norge under hela skidsäsongen 2012/2013.

Siste nyheter

Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...