Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Längd.se-tomten hälsar God Jul och Gott Nytt År till alla skidåkare och skidälskare runt om i vårat avlånga land.

Längd.se-tomten hälsar God Jul och Gott Nytt År till alla skidåkare och skidälskare runt om i vårat avlånga land.

God Jul och Gott Nytt År!

Längd.se önskar alla läsare och en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!
Det har på många sätt varit ett annorlunda år, 2020. Nu hoppas vi det ljusnar. Det finns många spännande skidtävlingar att följa på det nya året med start på nyårsdagen när Tour de Ski drar igång i Val Müstair, Schweiz.

För många är Vasaloppet och andra långlopp ett stor morot för träning. Den här vintern ser det annorlunda ut och för Vasaloppsåkarna är det Vasaåket som gäller i vinter.

För eliten inom långlopp drar dock säsongen igång den 14 januari när Visma Ski Classics startar i Schweiz. Många av de svenska långloppsåkarna har en bra träningssäsong bakom sig och det blir högintressant att följa dem i vinter.

Det blir förstås också spännande med VM i längdåkning i Oberstdorf, Tyskland, 24 februari – 7 mars.

Innan VM är det världscuptävlingar på hemmaplan som vi också kan se fram emot: Falun 29-31 januari och Ulricehamn 6-7 februari.

De svenska skidskyttarna har fått en suverän start på den här vintern och även för dem väntar ett VM. 10-21 februari smäller det i Pokljuka, Slovenien.

Relaterade nyheter

Senaste nyheterna

pod_bild_tc21_lina

Podcast om Toblach-Cortina 2021

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så analyseras dagens Toblach-Cortina av Teemu Virtanen. Gäst är Andreas Nyagaard, Team Ragde Eiendom. Det bjuds också på intervjuer med d...
Martin Ponsiluoma åkte in som tionde man på masstarten trots fyra bommade skott. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

52:a segern för Thingsnes Bö – Ponsiluoma tionde

Johannes Thingnes Bö vann masstarten i Antholz halvminuten före fransmannen Fillon Maillet. Martin Ponsiluoma sköt en bom varje gång på vallen men kunde ändå ta en tiondeplats. Sebastian Samuelsson s...
Markus Ruus vann 15 kilometer klassiskt vid Volkswagen cup i Torsby på söndagen. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Ruus och Dyvik distansvinnare i Torsby

Volkswagen cup i Torsby fortsatte med distanslopp på söndagen. I herrklassen vann Åsarnas Marcus Ruus sju sekunder före gårdagens sprintvinnare Anton Persson, SK Bore Torsby. På damsidan gjorde IFK M...