Längd.se-tomten hälsar God Jul och Gott Nytt År till alla skidåkare och skidälskare runt om i vårat avlånga land.

Längd.se-tomten hälsar God Jul och Gott Nytt År till alla skidåkare och skidälskare runt om i vårat avlånga land.

God Jul och Gott Nytt År!

Längd.se önskar alla läsare och en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!
Det har på många sätt varit ett annorlunda år, 2020. Nu hoppas vi det ljusnar. Det finns många spännande skidtävlingar att följa på det nya året med start på nyårsdagen när Tour de Ski drar igång i Val Müstair, Schweiz.

För många är Vasaloppet och andra långlopp ett stor morot för träning. Den här vintern ser det annorlunda ut och för Vasaloppsåkarna är det Vasaåket som gäller i vinter.

För eliten inom långlopp drar dock säsongen igång den 14 januari när Visma Ski Classics startar i Schweiz. Många av de svenska långloppsåkarna har en bra träningssäsong bakom sig och det blir högintressant att följa dem i vinter.

Det blir förstås också spännande med VM i längdåkning i Oberstdorf, Tyskland, 24 februari – 7 mars.

Innan VM är det världscuptävlingar på hemmaplan som vi också kan se fram emot: Falun 29-31 januari och Ulricehamn 6-7 februari.

De svenska skidskyttarna har fått en suverän start på den här vintern och även för dem väntar ett VM. 10-21 februari smäller det i Pokljuka, Slovenien.

Relaterade nyheter

Senaste nyheterna

Therese Johaug vann guld I överlägsen stil på 10 km fri stil vid VM i Oberstdorf. FOTO: Christian Walgram, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Resultat VM Oberstdorf damer 10 km fri stil

Therese Johaug vann 10 km fri stil 54,2 sekunder före Frida Karlsson på silverplats. Bronset tog Ebba Andersson tolv sekunder efter Karlsson. Charlotte Kalla sexa tio sekunder från pallen.
Lina Korsgren, Team Ramudden, ligger femma på Visma Ski Classics SC Ranking inför Vasaloppet. Kan hon försvara sin seger från i fjol lär hon klättra in rankingen. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

24 svenska åkare topp 100 på Visma Ski Classics SC Ranking

Vi närmar oss Vasaloppet och det kan vara intressant att titta till Visma Ski Classics SC Ranking. Topp tio på rankinglistan består av fem norska åkare och fem svenska. Kikar vi på topp 100 så finns d...
Frida Karlsson, Maja Dahlqvist, Ebba Andersson och Charlotte Kalla dagen före fristilsloppet på VM, i ett varmt och soligt Oberstdorf. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Startlista VM Oberstdorf – damer 10 km fri stil tisdag

I morgon tisdag är det dags för damernas 10 kilometer fri stil med individuell start VM i Oberstdorf, Tyskland. Första start är 13.15. Ebba Andersson går tidigt i det seedade fältet medan däremot Frid...